PUBLICITAT

El segon podi s'escapa

  • La pressió supera Barrugués en la final de rifle de 50 metres i s'ha de conformar amb el quart lloc
IVÁN MOURE
VADUZ

Periodic
Barrugués, després d'encertar un 10 en les classificatòries Foto: I. M.

Esther Barrugués es va quedar ahir a les portes del seu segon podi en tir. És ben cert que feia set anys que no competia en la modalitat de carrabina de 50 metres però vist com va anar la jornada la realitat és que ella, i només ella, va ser la culpable de no acabar amb un metall, després de la magnífica actuació que havia tingut dimarts en carrabina d'aire de 10 metres i que l'havia dut al bronze.

Les classificatòries van començar a fer pensar que fins i tot podia haver acabar primera. 6 sèries de 10 trets cadascuna i l'andorrana que va fer 580 punts, el seu rècord personal que havia aconseguit a Barcelona al 2004 (578). No hi havia pressió perquè eren set tiradors i per tant tots accedien a la final però els números no enganyen i Barrugués havia acabat segona empatada amb el primer –ell va aconseguir més deus–, l'islandès Eric Lanza, que finalment es va endur l'or.

«AIXÒ EM PASSA PER PARDILLA» / Va arribar el moment de la final, amb deu trets, i la pressió se la va acabar menjant. Va començar bé, amb tres deus i un nou en les primeres quatre tirades i es va posar líder. L'or estava més a prop que mai, el president Jaume Martí ho sabia i allà estava amb la cap de missió Eva Rodríguez esperonant la seva atleta... I va passar una cosa increïble. Un abella s'apropa fins acomodar-se en la mà de recolzament. «Em va entrar el pànic perquè a sobre soc al·lèrgica a les picades», va explicar després. Això la va descentrar. Ja no va fer ni un deu més i va anar caient en la classificació fins que en l'últim tret va saltar del tercer lloc del podi al quart lloc.

Plorava tremolant per la tensió una vegada finalitzada la prova. Ja més serena es va sincerar: «M'hauria sabut greu pujar el podi per les hores d'entrenament dels altres, no hauria estat merescut». I va admetre: «Venia a fer aquesta prova per fer-la i em trobo que puc fer or... He fallat per novençana. M'ha pogut la pressió».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT