PUBLICITAT

Koldo vol que Andorra posi tota la seva valentia davant una Eslovàquia superior

  • La intenció del tècnic Weiss és que el seu equip surti a matar ràpid; la tricolor està preparada
RAFA MORA
BRATISLAVA / ENVIAT ESPECIAL

Periodic
Quim Salvat, que debuta, abans de l'entrenament. A la galeria, Maneiro i Juli Sánchez, a la sessió a l'estadi Pasienky, ahir. Foto: R. M. S.

Només entrar ahir al migdia a la Federació Eslovaca de Futbol, el seleccionador eslovac Vladimir Weiss i l'andorrà, Koldo Álvarez, es van donar una afectuosa abraçada com a prova de la seva bona relació que ve des que es va fer el sorteig d'aquesta fase de classificació de l'Eurocopa 2012. Tot seguit va venir la roda de premsa del seleccionador tricolor, i d'aquí es va treure que Andorra no ha arribat a Eslovàquia a deixar-se guanyar. «El partit està al 33% de possibilitats per cadascú: 33% de victòria per als dos equips, 33% d'empat i 33% de derrota», va dir Koldo, per afegir-hi una autèntica declaració d'intencions: «Si només hem vingut a defensar ho passarem molt malament, i per tant ens tocarà ser un equip valent».

«Crec que Eslovàquia intentarà ressoldre aviat el partit, però per la nostra part intentarem que no els hi sigui possible», va afirmar ahir el tècnic andorrà en una roda de premsa prèvia al matx d'avui plena d'interès per als periodistes locals. La intenció de Koldo és «que els minuts juguin al nostre favor, i que no ho facin a favor d'Eslovàquia». De fet, per a l'entrenador andorrà no hi ha una altra opció que mantenir l'estil dels anteriors partits: «Sabem que ens tocarà treballar per tenir la pilota i saber quan i a on podrem arriscar».

El tècnic, que ha estudiat durant molt temps aquest rival –ja havia viatjat a Bratislava al novembre passat per veure en directe el Eslovàquia-Sèrbia amistós que va acabar amb derrota eslovaca per 2-3–, assumeix que la superioritat del rival d'aquest vespre és evident, però també creu que Andorra ha arribat a Bratislava per anar a totes. «Si guanyéssim serien tres punts», va contestar a la pregunta d'un periodista local, «però també significaria donar-li una credibilitat a tot el treball que es realitza perquè aquest equip millori», va continuar. Davant de la insistència dels periodistes amb qüestions relacionades al pocs resultats de la tricolor, Koldo va ser contundent: «Encara que vostés no s'ho creguin, una vegada Andorra va sumar cinc punts a una fase de classificació, així és que l'objectiu és seguir sumant».

ALINEACIÓ, SEMBLANT AL PARTIT A CASA / Cap dels dos onzes titulars era públic ahir al vespre, però Koldo va avançar que no hi hauria gaires diferències respecte al partit contra Eslovàquia del passat 26 de març a l'Estadi Comunal. En aquell duel, que Andorra va caure per un ajustat 0-1 i fins i tot va poder fer por al seu rival amb una ocasió en l'últim minut, l'alineació tricolor la van formar José Antonio sota pals, amb Rubio, Lima, Emili, Bernaus i Ayala, Marc Vales, Cristian, Sergio Moreno, Manolo Jiménez i Sebas Gómez. A la mitja part Koldo va fer sortir Marcio Vieira, Juli Sánchez i Sonejee, per Sebas, Ayala i Manolo Jiménez, respectivament.

En aquell partit no hi era Fernando Silva a la convocatòria i per aquest matx no hi és Sergio Moreno per sanció, així que una de les alternatives és que Silva entri a l'onze i canviï alguna posició, però sense cap més novetats. Una de les opcions és que recuperi la titularitat Marcio Vieira. Això sí, Koldo va confirmar que no farà cap canvi revolucionari com va fer contra Armènia, quan va fer jugar Ilde Lima a la punta de l'atac.

WEISS VOL EVITAR SORPRESES / Pel que fa al seleccionador eslovac, Vladimir Weiss va confirmar que el seu equip sortirà a l'atac des del principi i amb la ferma intenció de matar l'enfrontament de seguida: «Eslovàquia ha de fer el seu joc i guanyar aquest partit com sigui, no hi ha una altra opció que vèncer a Andorra». Així mateix, el seleccionador va reconèixer que el joc de la tricolor els hi posarà les coses difícils: «Andorra sortirà a fer el seu joc, que ja sabem que és amb la intensitat de sempre». Cal recordar que Weiss va quedar sorprés del partit que va exposar Andorra a l'Estadi Comunal, on va deixar en evidència el seu equip. Fins i tot el tècnic eslovac va contactar al final del matx amb Koldo Álvarez, amb qui van intercanviar targetes qui sap si per localitzar-se en un futur. Weiss li va dir llavors a Koldo que quan acabés contracte amb la FAF, que li truqués.

Sigui com sigui, avui es disputa un nou capítol en la història del futbol internacional andorrà. En joc està el de sempre, que és intentar competir de tu a tu amb potencies mundials. És el cas d'Eslovàquia, la qual va estar en el passat Mundial de Sudàfrica. Només queda pensar que si Andorra la va fer patir al Comunal, tot pot passar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT