PUBLICITAT

Les estacions encaren l'estiu amb expectatives de creixement

  • Grandvalira i Vallnord veuen en els bike parks l'oportunitat per atreure visitants de llarga distància
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els directors generals de les dues estacions conversen amb el ministre de Turisme, ahir Foto: ANA / M. T.

Vallnord i Grandvalira, agrupats dins Ski Andorra, van presentar ahir la temporada d'estiu i les novetats que hi podran trobar els visitants, entre les que destaquen l'aposta pel kàrting de les dues estacions i noves propostes familiars. Tots dos dominis tenen grans expectatives de creixement, i concretament Grandvalira confia que es pugui assolir la xifra de 500.000 euros de facturació, el que suposaria un increment del 25% respecte la temporada anterior.

«A l'estiu és relativament fàcil créixer perquè venim de molt enrere», va reconèixer el director general de Vallnord, Martí Rafel, tot assenyalant el desequilibri que hi ha entre la temporada d'estiu i la d'hivern. Així, pensa que «l'important és veure l'oportunitat en el recorregut que tenim per endavant». Seguint la mateixa línia, Jose Blanco, que ahir ja es va acomiadar com a director general de Grandvalira, va comentar que els últims tres anys ja s'ha anat creixent a raó de «dos dígits» en la facturació. Seguint la mateixa tendència, confia que aquest estiu es pugui arribar al mig milió d'euros de facturació, xifra que suposaria un increment del 25%. Així, va sentenciar que Andorra té una «capacitat de creixement molt gran, extraordinària», i malgrat els factors que no es poden controlar, com la meteorologia o la crisi, «podem ser atractius i competitius». Les expectatives de creixement també hi són a nivell de visites. Tal com va comentar Blanco, en aquest sentit també s'ha anat creixent any rere any.

LES NOVETATS / Per aquesta temporada d'estiu els dominis presenten com a principal novetat una nova aposta pel kàrting. En aquest sentit, Vallnord instal·larà un circuit al pla de la Caubella, mentre que Grandvalira renovarà el disseny del kàrting dels germans Marc i Jordi Gené.

Però l'oferta no es limita als esports de motor. Es milloren i mantenen les activitats familiars, tant al Forn de Canillo, a Grandvalira, com al sector de Pal de Vallnord, on també s'iniciarà el laser combat, una nova versió del paintball, però «molt més net i menys agressiu». A Arcalís, s'oferiran també excursions temàtiques amb un vehicle amfibi, el Gicafer. A Soldeu, el golf obrirà les portes el proper 24 de juny. L'objectiu és de consolidar l'activitat, que comença a «ser un referent important» tant al sud de França com a Catalunya. L'encara director general de Grandvalira va assegurar que el camp «és excel·lent» o presenta un «aspecte fantàstic». A més, tots dos dominis mantindràn l'oferta gastronòmica.

Malgrat l'ampli ventall d'activitats, que Rafel va voler subratllar que a l'estiu va més enllà de les estacions, on es continuen dedicant més esforços és als bike parks. Vallnord iniciarà la temporada amb la Maxiavalanche el cap de setmana de l'11 i 12 de juny. El certamen, que arriba al desè aniversari, ja compta amb uns 600 inscrits, va assenyalar el director general de Vallnord, tot recordant que serà més d'un miler de persones les que faran despesa al país durant tres dies. El cap de setmana següent s'obrirà el bike park de Pal al gran públic, i romandrà obert fins l'11 de setembre. En el cas de Grandvalira, el parc s'obrirà el 2 de juliol –igual que la resta de les activitats que ofereix el domini, amb l'excepció del golf, que ho farà per Sant Joan– i s'intentarà mantenir el posicionament d'aquesta oferta. En aquest punt, tant Martí com Blanco van recordar l'existència del forfet Bike Andorra, que permet fer descensos als dos dominis indistintament durant quatre dies, sense necessitat que siguin consecutius. És el tercer any que s'ofereix el forfet conjunt, un producte que ha tingut una acceptació creixent i que ha esdevingut «de referència», va assegurar Blanco.

De fet, on potser hi ha més expectatives de creixement és justament en la bicicleta de descens i BTT. Així es desprèn de les manifestacions de Rafel, que va assegurar que és l'usuari de la bicicleta el que està disposat a fer «llargues distàncies» per gaudir d'un bon bike park. De fet, de moment, arriben ciclistes a Andorra des d'Andalusia i Galícia, i de més lluny encara, com són bikers britànics, holandes i fins i tot israelites. A més, segons Rafel, s'està «aconseguint replicar amb la bicicleta el que hi ha a l'hivern»: escoles, lloguer, i també alguns hotels es van adaptant per rebre aquestes visites. Conjuntament, els dos dominis han volgut assenyalar el posicionament del país com a destí de bicicleta de muntanya, i en boca de la directora de Ski Andorra, Marta Rotés, que és un «destí d'estiu i de sol».

Per aquest estiu, Vallnord ha fet una inversió d'uns 300.000 euros, i Grandvalira disposa de 180.000 euros de pressupost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT