PUBLICITAT

El Govern reconeix els serveis del bufet Roca Junyent

  • L'Executiu aporta part de la documentació que acredita els serveis prestats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Exterior de la seu del Tribunal dels Drets Humans Foto: EL PERIÒDIC

El plet que la UTE Saur Vallnet manté per la depuradora d'Anyós i que li ha fet recórrer al Tribunal dels Drets Humans ha fet un pas més amb el reconeixement per part del Govern de què la documentació aportada a Estrasbug com en la seu ordinària, és correspon a la realitat. Més concretament, el lletrat de l'Executiu ho certifica a la sala penal del Tribunal Superior de Justícia, i ho fa adjuntant un certificat emès el 18 d'abril passat i signat per la cap de la unitat del Servei de comptadoria del Ministeri d'Economia i Finances i ratificat per l'interventor general, que certifica els arguments de la UTE.

En aquesta documentació el representat del Govern admet que el bufet d'advocats Roca Junyent consta en el registre de proveïdors del Govern d'Andorra, i que durant l'exercici 2004 l'Executiu va abonar a aquest bufet determinats imports per determinats serveis.

Cal recordar que els representats legals de la UTE van recórrer al Tribunal d'Estrasburg al·legant que no havien tingut un tracte d'equitat per part de sala administrativa del Tribunal Superior en la disputa que enfronta la societat amb l'Executiu per la construcció de la depuradora d'Anyós. La UTE sempre s'ha queixat de la falta d'imparcialitat i d'independència del magistrat Lluís Saura, ponent de la sentència dictada per la sala administrativa del Tribunal Superior, alhora que va posar sobre la taula la parcialitat de la societat autora de la prova pericial sobre la qual es van sustentar substancialment les dues sentències impugnades.

Ara és el Tribunal dels Drets Humans qui està en escena. La documentació del Govern és transcendent perquè Saura dirigia el departament de dret administratiu del bufet català, el qual alhora assessorava l'Executiu andorrà. La presidenta de la Cambra del Tribunal dels Drets Humans que ha examinat el recurs per indefensió presentat el 7 d'octubre passat, va reclamar en nom de la Cort Europea dels Drets de l'Home, que l'Executiu es manifesti en relació al recurs interposat per Saur-Vallnet. En aquest sentit, es demana a l'Administració central si és cert que hi ha manca d'imparcialitat i d'independència del magistrat ponent de la cambra administrativa del Tribunal Superior de Justícia.

La magistrada del Tribunal d'Estrasburg també va demanar si és cert que els tribunals andorrans han refusat les explicacions de la UTE, recolzant-se en base a uns informes preparats per una societat andorrana que era alhora una de les participants a obtenir el concurs públic, en el moment que va haver-hi l'oferta pública per a la construcció de l'estació depuradora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT