PUBLICITAT

El 91,5% dels alumnes superen la Prova Oficial de Batxillerat

  • La xifra és similar a la del 2010 però puja la nota mitjana, que és de 6,5
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alumnes comproven les notes de la POB, l'any passat Foto: TONY LARA

El Ministeri d'Educació, Joventut i Esports va donar a conèixer ahir els resultats de la Prova Oficial de Batxillerat, celebrada entre el 23 al 31 de maig al Centre de Formació Professional d'Aixovall. En aquesta segona convocatòria de la prova que realitzen els estudiants de Batxillerat de l'Ensenyament Andorrà per poder accedir a l'ensenyament postobigatori, el percentatge d'aprovats s'ha situat en el 91,45%, un punt i mig per sobre de la xifra d'aprovats de l'any passat.

En total, segons va informar el ministeri, s'hi van presentar 117 alumnes (malgrat que se n'havien inscrit 119). D'aquests, 107 han superat l'examen i han obtingut el títol de Batllixerat.

El percentatge d'aprovats puja fins al 96,36% si només es té en compte els alumnes provinents dels centres escolars. En canvi, els alumnes que s'han presentat per lliure, set en total, tenen un percentatge d'aprovats únicament del 14,29%. És a dir, només un dels set inscrits, provinent del Batxillerat Humanístic i Lingüístic, ha estat considerat apte. Cal tenir en compte que els candidats lliures disposen de cinc convocatòries per obtenir el títol, ja que poden fraccionar la superació de les assignatures de batxillerat i de la POB en cinc cursos.

Establint una subdivisió dels resultats de la POB per modalitats, el Batxillerat Artístic i de la Comunicació i el Batxillerat Humanístic i Lingüístic són els que han obtingut millors resultats, ja que els 35 alumnes (17 de l'artístic i 18 de l'humanístic) inscrits a la prova provinents dels centres escolars l'han superat. Dels 44 provinents del Batxillerat Científic i Tecnològic, només ha estat considerat no apte un únic estudiant. Finalment, 28 dels 31 provinents del Batxillerat Econòmic i Social han passat la prova.

Puja la mitjana / La nota mitjana de la qualificació final del Batxillerat (xifra resultant del 60% de la nota de 1r i 2n curs i del 40% de la nota obtinguda a la POB) ha estat de 6,5 punts. La marca suposa una millora de 3,4 punts respecte a la nota de l'any passat. Cal tenir en compte que els resultats del 2010 van causar malestar entre bona part dels alumnes, ja que van considerar que l'avaluació havia estat severa i que havia comportat importants rebaixes de la mitjana que duien dels dos anys de Batxillerat. De fet, 48 alumnes dels 98 que es van examinar van sol·licitar una revisió.

Els canvis introduïts aquest any pel ministeri sembla que han donat resultat, ja que les qualificacions han estat lleugerament més elevades. Educació va informar que la qualificació final de batxillerat més alta obtinguda és de 9,12 i la més baixa és de 5 sobre 10 punts.

Pel que fa als deu alumnes que han estat considerats «no aptes», tindran una segona oportunitat el proper dijous 9 de juny, també al centre de FP d'Aixovall. Finalment, els alumnes que vulguin sol·licitar una segona revisió de l'examen de la POB, podran sol·licitar-ho el dilluns i el dimarts de la setmana vinent. Els resultats de la segona correcció es publicaran el 15 de juny.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT