PUBLICITAT

La signatura de l'acord monetari es farà aquest juny

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La signatura de l'acord monetari entre Andorra i la Unió Europea només està pendent de trobar una data coincident a les agendes del cap de Govern, Toni Martí, i el comissari d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Olli Rehn. La concreció d'aquesta data es produirà al llarg d'aquest mes de juny. De fet, l'Executiu ja ha lliurat a Brussel·les un memoràndum per introduir algunes matisacions al text, tot i que l'acceptació o no d'aquestes per part de Brussel·les no hauria de fer perillar la signatura del text actual.

Amb tot, la signatura es produirà les properes setmanes. Així ho va confirmar a l'ANA el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que no va anar més enllà en les seves explicacions i va remetre's a les que va donar el cap de Govern en el debat d'investidura quan va afirmar que mantenia el compromís de firmar l'acord monetari, però sense renunciar a introduir-hi alguns canvis.

Sobre aquest darrer aspecte, el Govern ja hauria lliurat a Brussel·les aquest text pel qual s'intentarien matisar algunes de les obligacions que es desprenen de la signatura de l'acord monetari. Entre elles hi hauria la demanda que constés com annex al tractat el compromís adquirit per carta pel cap de la delegació negociadora europea, Benjamin Angel, sobre l'exempció per Andorra al lliure establiment d'entitats bancàries. Aquest memoràndum presentat pel Govern andorrà, però, no condicionaria la signatura aquest mes de juny del text de l'acord monetari tal com està entre Martí i Rehn.

Després que el text fos rubricat el 10 de febrer passat entre les delegacions andorrana i europea (encapçalades per l'ambaixadora davant la UE, Eva Descarrega, i el cap d'Unitat a la Direcció General d'Afers Econòmics i Finances de la UE, Benjamin Angel) la propera signatura entre el cap de Govern i el comissari europeu significa el pas previ a la ratificació que haurà de fer posteriorment el Consell General.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT