PUBLICITAT

Un podi en l'últim sospir

  • Sallés i Babi es fan amb un meritori bronze en la darrera prova dels andorrans, la competició per equips
IVÁN MOURE
ESCHEN

Periodic
Al cos de l'article, Sallés (a dalt) i Babi posen amb les medalles de bronze, ahir a Eschen. A la galeria, Dani García eludeix una clau en contra en la repesca amb Moser (LIE) Foto: I. M.

Laura Sallés i Alda Babi van ser les grans protagonistes en la darrera jornada del judo, que acollia la competició per equips. Les dues integrants andorranes ho tenien més que difícil per pujar al podi ja que només eren dues i partien amb desavantatge respecte les seves rivals, que comptaven amb tres competidores i per tant amb un punt d'avantatge. Això feia que si una de les dos perdia no passessin l'eliminatòria.

D'inici tocava Mònaco. D'inici Babi es va enfrontar amb Yamina Allag en menys de 52 quilos i va perdre clarament. Sallés es va cobrar la revenja amb Anne Laure Bonnet, qui l'havia eliminat dimarts en l'individual de -63 i que ahir no va tenir cap opció davant la lluitadora d'Ordino, molt agressiva, que la va tombar per ippon. En -78 no hi havia representant tricolor, per tant 1-2 i a la repesca.

Els nois ja havien competit i s'havien quedat sense metall per tant aquesta era l'última oportunitat de tornar amb un botí més gros que el de la plata de Sallés en l'individual. El rival tenia tres competidores, per tant de nou partien amb un 0-1. A més era Liechtenstein, que tenia el suport d'un pavelló amb més de 150 persones. Però les dues van estar impecables. Babi va començar amb Nadine Thoeny encaixant un yuko, però va respondre de la mateixa manera. Totes dues van ser avisades amb un shido –penalització– però el combat va acabar així i van haver d'afrontar la tècnica d'or. Babi va buscar la penalització de la seva rival que li donava el triomf. Victòria.

Sallés es jugava el tot o res amb Anja Kaiser i la va atacar, d'inici però la rival fugia... «No em deixava fer res, però es va cansar», va comentar Sallés. I els jutges li van assenyalar quatre shidos, l'equivalent a un ippon que donava el bronze a les noies que entrena Toni Besolí.

ELS NOIS, A LES PORTES / L'equip de nois havia viscut una eliminatòria similar. Va perdre amb Islàndia en els quarts i va passar a la repesca, a la qual es jugava el bronze també amb L:iechtenstein. Dani Garcia va guanyar per yuko en menys de 73 però Patrick Ferreira va caure amb Yves Monn per un waza-hari i Oriol Servera, un -81 que havia de lluitar contra un -100 molt més alt i corpulent, Mirko Kaiser, no va tenir opció. Ippon i eliminats.

Aquest grup, però, ha deixat empremta a Liechtenstein amb un grup molt unit que s'ha buidat i que torna al Principat amb dos metalls: el bronze d'avui i la plata de Sallés.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT