PUBLICITAT

Que la marea sigui d'Or

  • El River juga avui el quart partit contra el Mallorca que pot suposar l'ascens de categoria
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'afició del River ha esdevingut fonamental en la motivació de tots perquè el River sigui a només un partit d'aconseguir l'ascens de categoria Foto: TONY LARA

Després del monumental espectacle del passat dimecres al vespre en el tercer partit de la sèrie final que el River Andorra va vèncer l'Iberostar Bàsquet Mallorca per 87-74, arriba avui una cita que pot ser clau per la temporada. Si el conjunt andorrà s'imposa avui al seu rival (21.00, Joan Alay, amb RTVA i RNA en directe), certificarà l'ascens a la LEB Or, la segona divisió del bàsquet espanyol. La marea blava que es va viure en l'últim duel amb clara sintonia entre afició i equip, ha de continuar aquesta nit per transformar-se en or pur.

Només resta una victòria per tenir un River d'or. És la consigna amb que l'equip afrontarà el quart duel de la sèrie final d'uns play-off en què el conjunt andorrà ha demostrat que té qualitat de sobra i sobretot números per canviar de categoria. El públic serà de nou una peça clau en l'enfrontament, ja que dimecres va demostrar la força que té per encoratjar els seus jugadors perquè lluitin cada pilota com si fos l'última. Novament s'espera un pavelló Joan Alay a vessar, amb mil persones convertint aquell indret petit en una olla a pressió que faci realment mal al Mallorca, però que també sigui un peu en l'accelerador del bloc andorrà.

PEÑARROYA POSA LA CALMA / Qui més calma vol aportar a la circumstància d'estar a només una victòria de l'ascens és precisament l'entrenador Joan Peñarroya, fidel al seu estil de posar la pausa quan les coses van pel bon camí, però també quan han anat per on no tocava. El tècnic considera que el matx del passat dimecres que va posar el 1-2 en la sèrie, va ser «un partit igualat, però segurament el que hem tingut més controlat». Ara bé, per a Peñarroya al River li falta encara «més equilibri i més força en la pintura», tot i que va valorar l'encert ofensiu dels seus jugadors tant quan un no té el dia bo com quan és substituït en aquest aspecte per un altre company: «No deixa de ser una evidència que tant en anotació com en altres facetes som l'equip més equilibrat de la categoria. Hem intentat tot l'any que les individualitats no ens afectin quan aquell que de normal està encertat un dia no ho estigui». El tècnic va parlar de James Holmes, que dimecres va sumar 27 punts i sis triples de set intents: «A Mallorca va fer unes estadístiques molt discretes, però jo vaig parlar amb ell i li vaig dir que estava molt satisfet».

En aquest sentit, cal destacar jugadors com ara Andreu Matalí, que si bé ha estat dels més destacats durant tots els partits del play-off, dimecres per contra va estar una mica lluny dels seus números (només quatre punts), sobretot perquè es va carregar de faltes massa aviat. Tot i aquest entrebanc, el River va aportar un signe diferenciador amb un Holmes estel·lar, un Rob Johnson portentós (16 punts i vuit rebots), o amb un Jon Santamaria pletòric de nou amb 17 punts i quatre assistències, quallant d'aquesta manera un treball de base espectacular, i sempre molt ben complementat per la feina de Néstor Zamora, que amb els seus 10 punts i sis assistències va demostrar una vegada més que el seu paper és molt bo.

DONAR-HO TOT AVUI / No cal que Joan Peñarroya els hi digui als seus jugadors que avui ho han de donar tot, però perquè és la seva obligació els hi dirà. «Això està viu, guanyar el tercer partit que ens queda sempre és el més difícil», va dir ahir el tècnic. Així mateix, el tècnic va assegurar que res no ha canviat a l'hora de plantejar el partit: «Serà el quart partit del play-off i haurem de tenir la mateixa concentració i mentalitat que en els 11 partits anteriors. Sabem què significa guanyar el partit, però si hi pensem no ens ajudarà». En aquest punt, Peñarroya va destacar allò de donar més del que hi ha per assolir l'objectiu: «Tota l'energia que tinguem a la reserva l'hem de treure en el partit». És sense dubte la cita més important de la temporada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT