PUBLICITAT

La visita de Todt impulsa el futur de Machado a la CIK de la FIA

  • El president de la federació internacional es reuneix amb l'ACA i el cap de Govern
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Todt, ahir amb Josep Maria Cases (president de l'ACA) i Sebastià Salvadó (RACC) Foto: TONY LARA

Visita ràpida al Principat del president de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), Jean Todt, on va tenir un contacte informal amb el cap de Govern, Toni Martí, ahir al matí, abans de visitar l'Automòbil Club d'Andorra i oferir una roda de premsa de la que el més important que es va extreure és l'impuls que es farà amb el jove pilot Àlex Machado perquè entri a la Comissió Internacional de Kàrting de la FIA (CIK) l'any vinent, quan l'andorrà tingui els 12 anys necessaris.

«Hem parlat de la idea de fer un circuit de kart a Andorra i la FIA animarà en tot el que pugui en aquest sentit. També hem parlat de la seguretat viària, que per mi és un tema essencial per la societat, també hem parlat de la progressió de pilots oficials en circuit de ral·lis», va dir un Todt que va elogiar el paper d'Albert Llovera –també el va visitar– com a «exemple d'excepcional pilot». A tot això, el president de l'ACA, Josep Maria Cases, hi va afegir que les converses s'havien centrat en Àlex Machado «per entrar en un equip especial que es diu CIK que patrocina la FIA per fer-li un seguiment més seriós de la seva carrera».

La visita de Todt és la primera d'un president de la FIA al Principat en els 57 anys que fa que es va formar l'ACA. Todt va destacar que Andorra «és un país molt dinàmic amb gent motivada per fer coses, amb un Automòbil Club molt ambiciós i que té un equip extremadament motivat i apassionat». En quant a les proves que pugui acollir el Principat, el màxim  mandatari de l'automobilisme mundial va destacar la presència del Trofeu Andros i «la implicació amb les competicions d'hivern».

Todt va destacar que tot i que el primer que es pensa quan es parla de la FIA és en la Fórmula 1, «també penso que hi ha altres programes i la majoria de pilots provenen dels karts, i per arribar a la Fórmula 1 s'ha de passar pel kàrting i també pels ral·lis, i penso que per a Andorra hi ha moltes possibilitats en aquest sentit», en referència al paper de Llovera i d'altres pilots, a més de promeses com Machado.

IMPLICAT TOTAL AMB LA SEGURETAT VIÀRIA / Un altre tema important per a Todt és el que va tractar precisament amb el cap de Govern, Toni Martí, amb qui va tenir un primer contacte al matí: «L'objectiu és que no hi hagin morts a les carreteres andorranes», va dir. «A Andorra hi ha una mica més de 70.000 habitants però venen milions de turistes a l'any que transiten pel país i amb el potencial econòmic que té Andorra considero que el país hauria de ser un exemple com a petit país amb una gran disciplina i cultura i no hauria d'haver-hi morts a curt termini. Aquest potencial econòmic hauria d'estar unit a fer accions en seguretat viària».

LA FÓRMULA 1 / Preguntat sobre la Fórmula 1 i les perennes i més aviat irreals opcions andorranes de rebre un Gran Premi, Todt va ser sincer: «Hi han 20 proves al calendari actual de la Fórmula 1 i 200 països interessats en acollir una prova, i està clar que és impossible fer 200 carreres de Fórmula 1, i repeteixo, no només hi ha la Fórmula 1». Todt va destacar la «proximitat d'Espanya i França», com per exemple el Gran Premi que es fa a Barcelona. «Considero que Andorra hauria de tenir altres objectius per les seves dimensions. i de fet ja n'hi han que existeixen com els programes aquest de joves pilots», hi va afegir.

Todt és president de la FIA des del 2009 quan va substituir el polèmic Max Mosley, i des de llavors ha visitat una cinquantena de països, dels 140 afiliats a l'organisme internacional. El seu propòsit es continuar amb aquests contactes «tant a països grans com de petits», per incloure en els pròxims anys una quarantena més de visites com la d'ahir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT