PUBLICITAT

Encamp engega un pla d'actuació contra els deutors per cobrar prop de dos milions d'euros

  • El Comú tanca el primer trimestre de l'any amb dos milions de superàvit
02_06_11_encamp2
Un moment de la sessió de Consell de Comú d'Encamp d'aquest dijous a la tarda. Foto: ANA / N. M.
El Comú d'Encamp ha aprovat aquest dijous, en sessió de Consell de Comú, un pla d'actuació contra els deutors per cobrar prop de dos milions d'euros pendents. El pla entra en vigor aquest mateix divendres i hi estaran implicats a més del Departament de Finances, tots els altres departaments, que hauran de controlar els rebuts corresponents a les seves activitats de manera mensual. Així, el cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, vol aconseguir saldar totes les factures que no s'han cobrat i que segons ha indicat fan referència principalment a impostos d'obres, tributs de foc i lloc, de radicació i higiene i de cens emfitèutic. El procediment serà fer primer un avís als deutors per la via amistosa i en cas que no paguin es procedirà a decidir si cal obrir un expedient o retirar els subministraments.

La consellera de Finances del Comú d'Encamp, Yolanda Pastó, ha presentat els comptes referents al primer trimestre del 2011, que s'han tancat amb un superàvit de 2.157.871 d'euros. El cònsol major, Miquel Alís, ha aclarit que el primer trimestre de l'any se sol tancar amb superàvit perquè durant els primers mesos es cobren moltes factures i per tant augmenten els ingressos, però que en canvi les despeses perduren durant tot l'any i per tant els comptes es van equilibrant. La consellera de Finances ha presentat, a més, els comptes provisionals del primer trimestre de les entitats participades pel Comú. El Funicamp va tancar amb un resultat negatiu de 186.000 euros mentre que Sercensa va tenir resultat positiu de 171.929 euros i Gasopas de 292.000.

Els comptes del primer trimestre del 2011 del Comú d'Encamp s'han tancat amb un resultat de 2.157.871 euros de superàvit. Aquest es dóna per la disminució de les despeses en un 3,63% respecte del mateix període de l'any passat, i un increment dels ingressos del 27%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT