PUBLICITAT

El Museu del Tabac acull una mostra de la segona col·lecció més important de Diego Rivera

  • Només és superada en qualitat per un fons privat d'unes 180 peces que se salvaguarda a la Ciutat de Mèxic
02_06_11rivera
Rosete amb una de les obres exposades.. Foto: ANA / J. A. G.
El Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria ha obert les portes aquest dijous de l'exposició Passió mexicana, que reuneix 32 obres del pintor mexicà Diego Rivera (Guanajuato, 1886 - Ciutat de Mèxic, 1957), conegut per la seva pintura mural i per haver estat marit de la pintora Frida Khalo. La mostra, que es pot visitar fins al 23 d'octubre, és la segona col·lecció més important de l'obra del mestre i és propietat del govern de l'Estat mexicà de Veracruz, ha explicat el comissari de la mostra, Sergio Agustín Rosete.
Rosete ha dit que la col·lecció que s'exposa a Sant Julià té una molt bona consideració per part de molts experts, ja que només és superada en qualitat per un fons privat d'unes 180 peces que se salvaguarda a la Ciutat de Mèxic. El comissari ha afegit que Rivera "és conegut per la seva obra de gran format i els personatges indígenes" però ha posat de manifest que "aquesta obra és molt important perquè reuneix tota la trajectòria artística del mestre des de l'època de la seva formació acadèmica".

Així doncs, el recorregut de la mostra al Museu del Tabac, que ocupa dues plantes, ho fa 'a través d'obres primerenques de l'època de formació de l'artista, amb una gran influència del seus grans mestres, com ara José María Velasco', ha explicat el comissari. Així mateix, s'hi poden veure obres que són fruit de la seva incursió europea, continent al qual es va traslladar gràcies a una beca del govern de Veracruz.

L'exposició segueix "tots els punts que va anar tocant en el seus viatges a Europa", ha assenyalat Rosete. D'aquesta manera, ha recordat el comissari, es veu "la gran aproximació als estils d'avantguarda que es treballaven ja a Espanya i França, l'impressionisme en un primer moment, comença a experimentar amb els grans artistes espanyols, el cubisme en el qual Rivera adquireix un gran mestratge i un estil propi i característic".

El comissari també ha destacat "l'estil propi i característic" que va fer l'artista famós arreu del món i ha subratllat com el seu pas per Europa va ser fonamental en la seva obra ja que, en tornar a Mèxic, va barrejar totes les influències afegint-hi els elements propis de la cultura mexicana. La mostra recull també una diversitat d'estils i formats, així com també de tècniques des d'olis a dibuix passant per pastels o esbossos de murals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT