PUBLICITAT

Comissió interministerial per modificar la llei de l'IRNR

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Entre les mesures que es van acordar ahir, el Govern va donar llum verd a una comissió interministerial, formada pel ministeri de Finances i el d'Economia, per treballar «de manera urgent» en les modificacions de la Llei de l'impost de la renda dels no residents. La voluntat de l'Executiu és presentar un projecte de modificació abans de final de mes, amb l'objectiu de donar resposta als problemes que s'han detectat des que es va aprovar aquesta llei, relacionats amb les plusvàlues, les jubilacions, o determinats prestadors de serveis, com ara els operadors turístics.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va explicar ahir, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell de Ministres, que el projecte de modificació de la Llei de l'IRNR estarà enllestit a final de mes, de manera que «al juliol ja s'haurà debatut». I és que, segons va afegir Cinca, el Govern demanarà l'ampliació del calendari de sessions del Consell General, per tal que es puguin abordar, com més aviat millor, els temes urgents.

Les modificacions abordaran tant els aspectes que, segons el Govern, s'han de millorar, com «aquells aspectes que no estan ben explicats i que generen més dubtes».

Tal com va avançar el cap de Govern fa quinze dies, la reforma tractarà qüestions prou diferents. La primera d'elles es refereix a l'eliminació de la retenció del 10% de pensions de jubilació que tenen els no-residents i la de les primes d'assegurances pagades, que ara per ara la llei obliga a retenir. Tot i això, Toni Martí va remarcar que aquestes modificacions legislatives no comportaran l'ajornament del desplegament de les lleis fiscals.

La majoria de les modificacions van dirigides en una millora en la definició de certs conceptes com la localització de les rendes, el mecanisme de deducció dels impostos pagats al seu país d'origen, l'ajustament de l'impost sobre les plusvàlues, la concreció de què s'entén per establiment permanent, els mètodes de liquidació dels impostos de les UTE, entre d'altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT