PUBLICITAT

Cinca diu que la flexibilització horària complirà amb els drets laborals

  • La proposta, ja sobre la taula, s'espera sigui consensuada i aplicada a l'agost
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un cartell mostra el desacord dels botiguers del Pas de la Casa amb el decret d'horaris aprovat per l'anterior Govern Foto: ORIOL LLAURADÓ

La proposta de la flexibilització horària dels comerços ja està sobre la taula. Els ministres d'Economia i de Turisme, Jordi Alcobé i Francesc Camp, respectivament van presentar ahir aquesta proposta que té l'objectiu de donar llibertat i ampliació horària als comerços. Una conjugació que el ministre de Finances, Jordi Cinca, va assegurar ahir que es compatible amb els drets laborals dels treballadors ja que, segons va afirmar, «es compaginarà amb el reglament laboral». Cinca va explicar que abans de cap llei social, com havien plantejat des dels sindicats, cal reactivar l'economia «perquè no es perdin més llocs de feina».

Aquest document va ser aprovat ahir en Consell de Ministres així com també el termini que es té per tirar-lo endavant. Primer es té pendent una reunió per la propera setmana amb els principals agents econòmics del país. La Cambra de Comerç, la CEA i les diferents associacions de comerciants seran els primers en rebre aquesta proposta i en afegir totes les inquietuds que consideren convenient. En una segona reunió es preveu presentar la proposta als agents sindicals perquè també puguin afegir les seves opinions. «Quan es tinguin tots els imputs definits d'aquesta proposta es portarà al Consell General», va explicar Cinca.

L'Executiu s'ha marcat un calendari perquè aquesta flexibilització horària, que considera clau «per reactivar l'economia del país» (en paraules del ministre de Finances), pugui ser aplicada a l'agost.

Per aquest motiu el vinent 15 de juny, amb les opinions de tots els agents econòmics implicats, es preveu aprovar la proposta per part del Govern. A més al juliol serà quan es preveu sigui debatuda al Consell General perquè pugui entrar en vigor o bé durant aquest mes o a l'agost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT