PUBLICITAT

DA vol tramitar a la tardor la llei per regular el consum de tabac

  • Els promotors de la ILP reben l'anunci amb optimisme, però esperen «un moviment clar i real» al Consell General
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els promotors de la ILP per regular el tabaquisme passiu van lliurar, al novembre, 2.209 signatures a la Sindicatura Foto: TONY LARA

El grup parlamentari demòcrata estudiarà la manera de recuperar el contingut de la proposició de llei nascuda de la iniciativa legislativa popular (ILP) que un grup de ciutadans va promoure l'any passat, amb l'objectiu de regular el consum de tabac als espais públics tancats. El seu president, Ladislau Baró, va confirmar ahir que la voluntat és iniciar la tramitació al Consell General de cara a la tardor i, si és possible, fer-ho conjuntament amb el grup socialdemòcrata. Pel seu cantó, els promotors de la ILP estan ara en espera d'un «moviment clar i real» per part dels grups parlamentaris, si bé han rebut amb optimisme les declaracions de Baró.

L'esgotament prematur de l'anterior legislatura va fer que la tramitació de la proposició de llei derivada de la ILP quedés estroncada. Ara que ja han passat les eleccions, i que tant el Consell General com el nou Govern han estat constituïts, els promotors d'aquella ILP, liderats per la periodista Noemí Rodríguez, van manifestar fa uns dies la intenció de revifar la iniciativa –i tot el moviment social al seu entorn– si d'aquí a final d'any no hi havia cap moviment per part dels grups parlamentaris.

La resposta no s'ha fet esperar. El grup parlamentari demòcrata és partidari de recuperar el text i començar-ne la tramitació després de l'estiu, i així ho va deixar clar el seu president, Ladislau Baró, en les declaracions que va fer ahir. «Hem d'estudiar quin és el procediment que cal seguir per recuperar aquella proposició. A més, és una qüestió que volem parlar amb el grup socialdemòcrata, tenint en compte que, el seu dia, la van prendre en consideració», va assenyalar Baró.

QÜESTIÓ D'INTERÈS SOCIAL / La periodista Noemí Rodríguez, que va liderar la recollida de signatures per a la ILP, es va mostrar satisfeta per la voluntat manifesta del grup demòcrata d'engegar la tramitació parlamentària. «Ara bé, estarem més contents quan ho posin en marxa de veritat», va afegir.

Rodríguez està convençuda que la regulació del consum del tabac als espais públics, que passaria per la prohibició als espais públics tancats, és «una qüestió de salut pública i d'interès social», motiu pel qual els polítics l'haurien de prioritzar.

El text que van presentar a Sindicatura els promotors de la ILP recull la prohibició de fumar a tots els espais públics tancats: llocs de treball i també cafeteries, bars i restaurants Sobre la possibilitat de permetre que s'habilitin espais específics per a fumadors, Rodríguez va explicar que el text original ho deixava a criteri del Ministeri de Salut. En qualsevol cas, encara està per veure quins seran els termes de la proposició que es tramitarà finalment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT