PUBLICITAT

La venda de vehicles s'estabilitza al maig i situa la caiguda en el 9%

  • S'han venut 161 nous vehicles, set més que el mes anterior i quatre menys que fa un any
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Visitants a la Fira del Vehicle d'Ocasió de Sant Julià, celebrada aquest mes de maig Foto: ÀLEX LARA

després de dos mesos molt dolents de vendes al sector de l'automoció, amb caigudes del 12% i del 20% respecte a l'any passat, aquest mes de maig s'ha tancat amb una tendència estable pel que fa a les matriculacions de nous turismes. Així, el còmput global de vendes ha estat de 161, unes xifres similars a les del mateix mes de l'any passat, que van ser de 165 (un 4%).

Les dades facilitades per l'Associació d'Importadors de Vehicles (AIVA), mostren un mes de maig més positiu que el gener, el març i l'abril. En el que portem de 2011 només el febrer va ser més positiu en la seva comparativa amb l'any passat. Com a conseqüència, els cinc primers mesos de l'any mostren una tendència negativa del 8,95%, amb un total de 743 vendes (73 menys que fa un any). Fa un mes aquest percentatge negatiu era gairebé del 10%.

El maig ha estat el segon mes amb millors vendes, només superat pel març, amb 173. Un aspecte que ha contribuït a assolir la xifra és la celebració de la Fira del Vehicle d'Ocasió de Sant Julià, reincentivada per l'AIVA després que el seu organitzador, l'ACVA, no la celebrés l'any passat a causa de la seva dissolució. Dels 200 vehicles exposats es va aconseguir una trentena d'operacions, que han permès que aquest maig no sigui tant negatiu com la tendència de tot l'any.

Aquest cap de setmana se celebra a Andorra la Vella la Fira de l'Automòbil, una altra important cita marcada al calendari dels venedors de vehicles, que confia en recuperar-se de la mala situació que travessa el sector. En total s'hi mostraran més de 350 vehicles de 50 marques.

Volkswagen i BMW, les més venudes / En aquests primers cinc mesos les marques més desitjades pels clients han estat Volkswagen, amb 87 vendes, i BMW, amb 76 vendes. En percentatge representen el 12% i el 10% de les vendes totals. La tercera posició és per a Nissan, amb 66 operacions, i la quarta per a Audi, amb 58. Marques com Chrystler, Daihatsu, Lancia o Maserati encara no s'han estrenat aquest 2011.

De les 743 vendes de turismes en el que portem d'any, 559 (el 75%), corresponen a vehicles dièsel, mentre que el 24,8% a vehicles de gasolina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT