PUBLICITAT

Vila augura a Venècia que Andorra repetirà a la Biennal

  • El ministre diu en la inauguració que la fira és «un dels llocs on cal estar»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
D'esquenes: Guàrdia, Vila, Sancristóval (amb el cabell blanc) i Sánchez, ahir a l'església de San Samuele Foto: TONY LARA

Bones notícies per als artistes del país: la continuïtat d'Andorra a la Biennal de Venècia és un fet assumit pel nou Govern. Si més no, així es desprèn de les declaracions del ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, que va presidir ahir la inauguració oficial del pavelló andorrà a la fira d'art contemporani més important del panorama internacional. Per a Vila, i segons informa l'Agència de Notícies, la Biennal «és un dels llocs on cal estar per aconseguir que el país creixi i se situï en un lloc de diàleg artístic amb el món». Encara més: Vila va expressar la voluntat de l'Executiu que el 2013 es repeteixi l'aventura veneciana perquè –va dir el ministre– «ha costat molts esforços ser avui aquí». El Govern de Toni Martí –recordem-ho: encara sense ministre de Cultura– assumeix així els postul·lats de l'exministra Vela, que en una de les seves últime sintervencions públiques va vaticinar que el 2013 Andorra repetiria a la Biennal.

Això serà, però, d'aquí a dos anys. El present és el pavelló instal·lat a l'església de San Samuele, a tocar del Palau Grassi, on des d'ahir i fins al 27 de novembre el pintor Franisco Sánchez i la fotògrafa Helena Guàrdia exposaran les seves obres: L'etern i l'efímer i La ciutat flotant. A la inauguració d'ahir hi van assistir el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, així com el director de l'Institut Ramon Llull, Vicen Vilatoro –a banda, és clar, del ministre Vila i dels dos artistes. Fins al 4 de juny, l'accés estarà restringit a comissaris, crítics i professionals; el públic en general només podrà visitar San Samuele a partir del 5 de juny. De moment, durat la primera jornada ja es va esgotar tot el material de premsa previst per al primer mes, segons el cap del servei de Promoció Cultural Joan Sans, desplaçat també a Venècia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT