PUBLICITAT

Plata i bronze als 5.000

  • Bernadó, segon, i Sanza, tercer, obtenen les úniques medalles. Martínez, a terra per una empenta
IVÁN MOURE
SCHAAN

Periodic
Al cos de l'article, Martinez, amb l'espatlla danyada per la caiguda i la cama amb proteccions, ahir. A la galeria, el president del COA Martí, Bernadó i Sanza.

Els veterans van tirar del carro per a que Andorra sumés els primers metalls en la jornada inicial d'atletisme. Així doncs Toni Bernadó i Marcos Sanza van obtenir una plata i un bronze, respectivament, en la prova dels 5.000 metres en un dia idoni, amb vent a favor en direcció a l'arribada i amenaça de pluja que va acabar caient amb totes les carreres pràcticament finalitzades.

Els dos tricolors van seguir una estratègia consistent en tirar del grup des de la segona volta i vist el resultat final va donar els seus fruits. Van prendre la sortida cinc corredors i la idea de la parella andorrana era la d'anar deixant enrera rivals, sobretot el xipriota d'origen etíop Ahmed (quart) i el luxemburgués Mellina (guanyador). El segon, més ràpid en les proves de curta distància, va saber resistir els atacs tricolors fins que es va quedar el xipriota a mitja carrera, Sanza a falta d'un quilòmetre i Bernadó va claudicar en els últims 400 metres. Tots dos, però, van manifestar: «Veníem en busca d'un metall i és el que hem fet. L'or era possible però tampoc no erem favorits».

L'altra cara de la moneda va ser Víctor Martínez en els 800. No havia completat ni 200 metres i estava tirant del grup quan va notar una empenta per darrera que el va desestabilitzar i una segona que va acabar amb ell a terra. «Ja porto quatre caigudes en els Jocs i no puc queixar-me perquè no hi ha gravació. Fa ràbia perquè tinc contractura en una cama però no notava molèsties», va dir el dia del seu 36è aniversari.

Pel que fa als joves tots tres van acabar últims, tal i com s'esperava pels temps dels seus rivals. Mikel de Sa va tenir una bona actuació en els 100 metres ja que va fer millor marca personal, rebaixada en 20 centèssimes per establir-la en 11,32. Laia Isús va acabar decepcionada amb el temps que va fer als 800 metres, 2min 38,22s. «Com l'objectiu són les medalles esperava una cursa lenta que es jugaria a l'esprint i ha estat tot el contrari. Han tirat fort des del començament i he arribat buida a la recta final».

Claudia Guri tampoc no va acab ar satisfeta amb la seva actuació en salt d'alçada, ja que va fer tres nuls en el primer tall, als 1,45 metres.

Per últim Sílvia Felipo es va quedar enrera de segida en els 10.000 metres femenins i finalment es va haver de conformar amb la sisena plaça i un temps de 37min 49,30s.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT