PUBLICITAT

La marea és imparable

  • L'afició dóna una lliçó de suport a un River que venç amb calma i encert per situar-se a un pas de la LEB Or
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rob Johnson va demostrar la seva versatilitat tant sota cistella com de company total en el joc col·lectiu.
Foto: TONY LARA

La marea blava és imparable cap a l'ascens a LEB Or. El River Andorra es va posar ahir per davant en la sèrie final i té a tocar obtenir el premi gros si demà venç a l'Iberostar Mallorca Bàsquet de nou al Joan Alay. Un objectiu que li demana una afició bolcada amb l'equip, absolutament entregada a la causa de l'ascens i que ahir va demostrar que estima un club que està donant passos ferms cap a l'objectiu de la temporada. Ahir el Mallorca va caure 87-74 a casa d'un River que sembla vestir d'or si no fos pel blau que ahir omplia les graderies. Magistral ambient i gran onada de festa del públic per acomiadar fins demà el River. Aquí sí que es pot fer història.

La força amb que va arrencar l'equip de Joan Peñarroya va transmetre bones sensacions a un Alay ple i amb una magnífic aspecte de rivermania. La il·lusió per l'ascens és certa i clara. Holmes i Rob Johnson primer, i un posterior triple del mateix Holmes van deixar els andorrans enfilats amb un 7-0 que el Mallorca va voler reduir amb un parcial de 0-8 (7-8) que Johnson va canviar per un 9-8 encoratjador. Un triple tot seguit de Pablo Sánchez va fer aixecar el pavelló, i un altre de Holmes després que el Mallorca no fallés va deixar el matx 15-10. Fins aquí, cap moviment de banqueta, sinó lluita total entre deu homes. Faltaven poc menys de dos minuts i mig per al descans i el River semblava en el bon camí. Només va desanimar la graderia un triple de Green –quatre en tot el partit, dos menys que Holmes, el nostre bombarder– en la represa i dos intents de Ros de buscar la diana des dels 6,75 –0 de 5 per al català– sense èxit. Al final, el primer quart es va tancar 19-13 gràcies a dues últimes cistelles de Sánchez i Zamora.

El segon quart va presentar el mateix dibuix, però amb Holmes obrint més espai (21-13), acompanyat d'un triple de Santamaria que va ser el deliri (24-13). El tècnic mallorquí, Sastre, es va veure obligat a demanar temps per aturar un River que en només un minut del segon quart manava d'11 punts. El moment va ser providencial per als mallorquins, perquè tot seguit va venir el joc imprecís que els va beneficiar amb un parcial de 0-7 que va tornar les cartes del revés (24-20). Peñarroya era ara qui demanava temps, i Casals primer i Santamaria de nou de tres més tard, van deixar les coses gairebé com estaven, tot i que ara el River només guanyava de set. Va ser el moment del base basc, que va encertar fins i tot amb safates i tirs lliures afegits, i així el camí recte cap a un marcador més gran va arribar aviat. Johnson es va unir a la festa amb accions de pivot pur, encarant el seu parell i pivotant amb mestria. Només va errar una esmaixada que hagués estat sublim a un pavelló entregat. Al descans es va arribar amb 41-34, tot i que els andorrans havien agafat un avantatge de 12 (41-29).

El tercer quart va ser el de la igualada. El Mallorca feia mal al River entrant a cistella per una mena d'autopista que havien construït gràcies a la debilitat defensiva local. Del 41-34 de la mitja part es va passar al 45-45 que portava els nervis al pavelló. La igualtat es va mantenir fins el final del quart, amb un River que lluitava per marxar en el marcador amb triples que ara no entraven amb tanta facilitat. Per contra, per Green mostrava el seu gran valor mantenint el seu equip dins del partit.

La recta final es va iniciar amb el River només un punt per sobre (58-57), però la distància es va ampliar a tres punts i fins i tot a cinc quan Holmes va donar una mica de tranquil·litat amb un altre dels seus triples, ara molt celebrat. Tant que el River estava ja imparable, i de nou Holmes, i Santamaria i Johnson i fins i tot Zamora van aconseguir portar el deliri total al pavelló. La marea blava era, ara sí, magistral, i el Mallorca va acceptar la derrota. Demà es pot decidir tot, de nou a l'Alay.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT