PUBLICITAT

DA vol proposar al PS de recuperar conjuntament la iniciativa legislativa per regular el consum del tabac

  • Ladislau Baró considera que s'ha de fer de manera conjunta perquè va ser un text pres en consideració per tots els grups parlamentaris
01062011_llei-tabac
Els impulsors de la iniciativa legislativa van presentar-la a la Sindicatura el novembre passat.. Foto: ANA
El grup parlamentari demòcrata té la voluntat de recuperar la iniciativa legislativa popular que es va presentar durant la legislatura passada per regular el consum de tabac en espais públics tancats. El president del grup, Ladislau Baró, considera que s'ha de fer de manera conjunta amb el grup parlamentari socialdemòcrata, i així se li proposarà, perquè va ser un text pres en consideració per tots els grups parlamentaris. La intenció és entrar-lo a tràmit parlamentari de cara a la tardor.

El grup parlamentari demòcrata té la intenció de recuperar aquest text legislatiu, que va arribar al Consell General per primer cop a través d'una iniciativa popular, i que no va prosperar a causa de la convocatòria avançada d'eleccions.

A més, la intenció és proposar-li al grup socialdemòcrata de presentar la proposició de llei de manera conjunta, tenint en compte que tots els grups de la passada legislatura l'havien pres en consideració. En aquest sentit, s'haurà d'estudiar si es presenta amb el mateix redactat o si es consensuen prèviament les modificacions que s'hi volen fer.

El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, ha explicat a l'ANA que la qüestió es tractarà primer al grup, que després en parlaran amb el PS i que es preveu que es pugui entrar a tràmit de cara a la represa del període de sessions al setembre.

Igualment, la subsíndica general, Mònica Bonell, també ha confirmat la intenció de recuperar aquest text al programa Ningú és perfecte de Ràdio Valira. Bonell ha afegit que caldrà tenir en compte l'experiència dels països veïns per poder aprendre dels seus errors.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT