PUBLICITAT

El turisme xinès troba dificultats de transport i de visat per venir

  • Pantebre planteja que Andorra sigui un complement a la visita que fan un milió de turistes xinesos a França
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marc Pantebre i Gang Zhang (d'esquena) exponen les seves postures als empresaris andorrans i xinesos, ahir, en la trobada a l'Hotel Fènix. Foto: ÀLEX LARA

Una delegació d'empresaris xinesos va visitar ahir el Principat, i es van reunit al llarg del matí amb els representants de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS)i empresaris andorrans. El delegat general de la Cambra Xinesa de Comerç Internacional, Gang Zhang, va explicar que han volgut trobar-se amb els empresaris del Principat per estudiar les possibles sinèrgies i les oportunitats de negoci al país. Quant a les possibilitats de rebre turisme xinès, Zhang va opinar que el fet que a Andorra no hi arribi el tren, per poder-hi accedir des d'Espanya o França, i que els visats europeus no tinguin valor aquí és un impediment. En aquest sentit el president de la Cambra Xinesa de Comerç va apuntar com una possible solució la creació d'un consolat xinès al Principat.

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Marc Pantebre, va rebre a la delegació xinesa i els va oferir una exposició de la situació econòmica andorrana, on va indicar que el volum de les importacions provinents de la Xina és de 47 milions d'euros, que suposen el 4,12% del total.

La delegació de 27 empresaris xinesos instal·lats a França van realitzar la visita al Principat des de primera hora del matí. Els representants de la CCIS i empresaris andorrans van tenir l'ocasió de conèixer-se i poder parlar de possibles sinèrgies amb una trobada directa. Més tard la delegació va estar rebuda pel ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, a l'edifici administratiu del Govern.

POTENCIAR EL TURISME XINÈS / Els dos sectors principals dels empresaris que van visitar ahir Andorra són el bancari i el turístic. El president de la Cambra de Comerç es va referir sobretot al mercat turístic, indicant que aproximadament un milió de turistes xinesos van visitar França l'any passat, amb previsió que la xifra augmenti en el futur. Pantebre suggereix que això es podria aprofitar oferint Andorra com un afegit als viatges dels xinesos. Pantebre va especificar que es pot plantejar com una visita més per als xinesos que passen per França i volen visitar també Barcelona o Tolosa. En aquest sentit, va avançar que hi ha dos operadors turístics xinesos que ja tenen cites concertades amb andorrans per incloure la destinació entre les seves ofertes, informa l'ANA.

El turisme xinès ha estat apuntat per diversos sectors del comerç com el turisme del futur amb una capacitat de despesa important provinent d'una de les potències econòmiques emergents més importants.

Per la seva banda, el delegat general de la Cambra Xinesa de Comerç Internacional va manifestar que hi ha una «gran possibilitat d'encoratjar els turistes xinesos perquè visitin Andorra, però el problema és el transport». Que no hi hagi una via de tren per on es pugui accedir des de Tolosa o Barcelona, és per a Zhang un gran problema, i és que assegura que no se'ls pot atraure «si no hi ha un transport fàcil». Un altre inconvenient és el fet que Andorra no formi part de la Unió Europea i que per tant calgui un visat especial la qual cosa dificulta el pas dels turistes. En aquest sentit, Zhang va suggerir que si això s'arreglés o si hi hagués un consolat xinès a Andorra, s'aconseguirien més turistes xinesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT