PUBLICITAT

Bonet presenta l'excedència a la Comissió Permanent

  • La consellera socialdemòcrata creu que hi havia un «dubte raonable» per un precedent
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La Comissió Permanent es reuneix per les incompatibilitats, ahir. Foto: ANA / M. T.

La consellera socialdemòcrata Sílvia Bonet va sol·licitar ahir mateix la seva excedència del SAAS i va presentar-la a la Comissió Permanent del Consell General. Bonet va aclarir que, si encara no ho havia fet, és perquè hi havia un «dubte raonable» sobre la incompatibilitat del seu càrrec com a consellera general amb el lloc que ocupa a la parapública, tenint en compte que hi havia el precedent de Lurdes Font –a Font se li va permetre exercir com a parlamentària sense renunciar a la seva plaça de llevadora, a causa de la manca de professionals d'aquesta especialitat al país.

Bonet va explicar que havia fet la consulta sobre una possible incompatibilitat tant a l'advocat del SAAS com a la secretaria general del Consell, i va assegurar que, de moment, no ha rebut cap resposta. No obstant això, la consellera socialdemòcrata va decidir sol·licitar igualment l'excedència i presentar-la a la Comissió Permanent, que ahir es va reunir per primera vegada des de la seva constitució.

La també socialdemòcrata Mariona Gonzàlez, que forma part de la Comissió Permanent, es va sumar als arguments esgrimits per Bonet, en el sentit que Lurdes Font va poder mantenir la seva plaça mentre va ser consellera general, del 2005 al 2009.

La Comissió Permanent va analitzar ahir els casos d'incompatibilitat, segons el que estableixen la Llei de la funció pública i la Llei del règim electoral i del referèndum, i va corroborar que tots els consellers generals que són funcionaris o treballadors de les empreses parapúbliques han sol·licitat ja les excedències respectives –algunes amb reserva de plaça, i altres no.

De fet, tal com va explicar posteriorment el conseller demòcrata Carles Ensenyat, dels deu consellers que han sol·licitat l'excedència, n'hi ha quatre que han perdut possibilitat de reservar la seva plaça perquè és la segona vegada que ho demanen amb posterioritat al 2007.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT