PUBLICITAT

Opció barata i divertida

  • 300 voluntaris viuen un acte amb el circ com a temàtica i la interacció del públic fa passar les dues hores 'volant'
IVÁN MOURE
LIENCHTENSTEIN Enviat especial

Periodic
Un moment de la cerimònia d'inauguració a l'estadi de futbol de Vaduz, ahir Foto: EL PERIÒDIC

Liechtenstein, el país amb més renda per càpita del món, va tirar ahir d'una cerimònia inaugural amb una temàtica original i barata. Un pressupost senzill contrari a Mònaco 2007 centrant el circ com a temàtica que no va impedir, però, els continus aplaudiments, balls i interacció del públic i les delegacions d'acord amb el lema dels Jocs 2011: «Be part of it» [forma part d'això]. Un gran encert també permetre que totes els països participants ubicar-se a les graderies d'un Rheinpark Stadion Vaduz gairebé ple, amb 6.000 persones, després de la desfilada, cosa que no havia passat a Xipre fa un parell d'anys.

La festa va començar cap a dos quarts de vuit de la tarda al Main Center, on van ser convocades totes les delegacions per fer la clàssica rua d'uns deu minuts fins a l'estadi de la capital de futbol Liechtenstein. I passades les vuit va començar la desfilada, encara amb llum natural.

POUX INSINÚA LA RETIRADA / La primera, com és ja tradició, Andorra amb un Jean Baptiste Poux que el dia anterior havia arribat a la una de la matinada al petit país centreeuropeu després d'unes 14 hores de cotxe però que malgrat el cansament radiava felicitat: «M'ho ha dit aquest matí François Garcia [el president de la Federació de Tennis] i m'he sentit tan orgullós... Encara tinc una felicitat intensa per una banda perquè el COA ha reconegut la feina dels que treballem en aquest esport pel país i de l'altra perquè a nivell personal suposa per a mi una recompensa a la trajectòria que he tingut com un punt i final a la meva carrera. Serà difícil obtenir un metall en aquests Jocs, però arribo millor preparat que mai i plantaré cara a qui sigui per tal d'intentar dur-la a Andorra», va assenyalar encara eufòric des de la graderia.

L'espectacle va continuar amb una gran varietat de música i tot tipus de personatges que encarnaven els prop de 300 voluntaris –nens petits, joves, no tan joves i gent d'edat avançada. Malabarismes, pallassos, cabareteres, gegants, malabaristes amb maces, bicicletes, monocicles, les mascotes Elfi i Alfi, molta cara pintada, piruetes... dinamisme per tot arreu fins que es va fer de nit.

Tothom va sortir content després de dues hores de festa, entre ells el màxim mandatari del COA Jaume Martí, el Cap de Govern Toni Martí i el president del COI Jacques Rogge, que mai falla en aquests actes.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT