PUBLICITAT

Muntanyes i clima andorrà

  • El país organitzador té moltes similituts amb el Principat. Ubicat als Alps destaca per tenir la renda per càpita més alta del planeta: més de 100.000 euros
IVÁN MOURE
VADUZ

Periodic
Vaduz des de l'Hotel Kulm, on hi ha part de la delegació andorrana. Foto: EL PERIÒDIC

Liechtenstein és un país ple de similituds amb Andorra, ubicat com el Principat entre dos dels països amb més influència d'Europa –entre Àustria i Suïssa, país amb el separa el riu Rin i amb el qual no té límit duaner.

De terreny muntanyós degut als Alps té com a punt més alt el pic de Grauspitz, a 2.599 metres d'altura i a Ruggeller Riet com a punt més baix amb 430 metres de cota i crida l'atenció sobretot el seu clima, amb núvols i fred a l'hivern, amb pluges i nevades freqüents, i una calor seca a l'estiu, amb els peculiars xàfecs que apareixen avançada la tarda. Ahir mateix les temperatures van rondar els vint i pocs graus fins ben entrada la tarda, en la qual sense sol van baixar les temperatures considerablement.

El quart país més petit del Vell Continent consta d'onze comunitats, ronda els 35.000 habitants dels quals un terç són estrangers i no té exèrcit. Destaca el poder adquisitiu que té, amb el distintiu de ser el país amb la renda per càpita més alta del planeta: 100.000 euros –pels 32.000 d'Andorra– o el que és el mateix, 12.169 francs suïssos, la moneda que tenen. Els baixos impostos dels negocis, amb un màxim d'un 18% i unes lleis d'incorporació al comerç molt permissives han dut a prop d'unes 73.000 companyies a establir-hi oficines nominals, cosa que suposa el 30% dels ingressos estatals.

Per últim destacar que el 1993 va nomenar el primer ministre més jove de la història: Mario Frick (28 anys). És, com Andorra, un petit país amb moltes particularitats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT