PUBLICITAT

La Escaldes gironina

  • Cinc edificis rehabilitaran la façana a la part del riu per fer un conjunt pintoresc junt al museu
P. G
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El passeig del riu amb la plataforma quedarà embellit amb la restauració de les façanes. Foto: TONY LARA

El riu que travessa un centre urbà sol ser un punt atractiu i si aquesta ciutat és visitada pels turistes, encara més. Al riu Valira, al seu pas per Escaldes li faltava una empenta. Tot i ser una zona de pas, sobretot pels residents, no ho és tant pels turistes que al carrer paral·lel (l'avinguda Carlemany) transiten entre els aparadors comercials i hotelers. El riu, doncs, queda en un segon plànol.

Amb la construcció del Museu de l'Aigua i d'Interpretació de la Vall del Madriu a la part alta de la parròquia, que va acompanyada per l'habilitació d'una gran plataforma que creua el riu i un passeig consonant amb aquesta superfície i l'edifici innovador, es pretén donar una nova imatge del passeig del riu. Cal recordar, que aquesta part l'edifici del museu presentarà una caiguda d'aigua que també despertarà l'interès dels visitants.

La passada setmana els propietaris de cinc edificis d'aquesta zona es van reunir amb els tècnics d'urbanisme del Comú escaldenc per tal d'acordar la estètica que pròximament tindran aquestes contrafaçanes a la part del riu.

Des del Comú s'ha facilitat l'estudi de pressupostos, que seran costejats pels mateixos veïns i s'ha proposat una gamma cromàtica de colors terrosos i marronosos per proposar una imatge homogènia.El Comú ha presentat un estudi de reforma de la façana de cadascun dels cinc edificis per facilitar-los la tasca del projecte de reforma. Una qüestió que en pocs dies s'ha de començar a fer ja que es preveu que en els propers dies es lliure l'obra del museu, que està en els últims retocs i així poder començar amb la reforma de l'entorn. El resultat podrà veure's ja aquest estiu amb la inauguració i obertura del museu.

Aquesta reforma del context paisagístic suposa, a més de la pintura de les façanes, el cobriment de les canalitzacions de les aigües de l'edifici que ara per ara estan a la part exterior sense cap element embellidor.

El Comú a més també farà complir la ordinació comunal de la prohibició d'estendre la roba a la part de fora de l'edifici per donar una millor imatge, i no com la d'alguns edificis que, ara per ara, semblen més d'un barri marginal que no d'un nucli urbà cèntric com és la realitat.

Amb tot, el passeig del riu podrà recobrar la seva importància i atracció turística, convertint-se en un punt pintoresc com tants altres d'altres ciutats i una zona més per mostrar en l'àlbum fotogràfic del pas pel Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT