PUBLICITAT

Les Setmanes Culturals deixen la música i aprofundeixen en el teatre

  • La Massana ofereix un total de 1.278 places a activitats d'estiu i Escaldes 2.800
E. O. G.
LA MASSANA

Periodic
Sònia Font i Matthieu Leyner presenten ahir les activitats d'estiu. Foto: ÀLEX LARA

Tant la Massana com Escaldes-Engordany i Andorra la Vella obren el termini d'inscripcions per a les activitats d'estiu per a infants i joves aquesta setmana, i Encamp les presentarà demà. Una de les novetats més destacables a la Massana és la professionalització de les Setmanes Culturals dedicades a la interpretació teatral. En canvi, desapareixen les dedicades a la música i es mantenen les de circ. Seran professionals «vinculats a l'Escena Nacional d'Andorra», va exposar la consellera d'Educació, Cultura, Joventut i Esports massanenca, Sònia Font.

La idea d'aprofundir en l'ensenyament de la interpretació teatral respon a la bona rebuda que van tenir les primeres setmanes culturals dedicades a aquesta qüestió, celebrades l'any passat. Per a aquesta activitat hi ha 24 places per setmana destinades a infants entre 6 i 11 anys, i es recomana inscriure els joves per a les dues setmanes programades, per aprofundir més en els coneixements. Les Setmanes Culturals titulades El món de la interpretació es celebraran del 18 al 29 de juliol i el preu per setmana és de 50 euros, i 30 més per al servei de menjador.

Pel que fa El món del circ, s'ofereix el mateix nombre de places i al mateix preu. L'ensenyança de les tècniques del circ aniran a càrrec de membres de la companyia Passabarret. Aquesta activitat se celebrarà del 4 al 15 de juliol, dia en què els joves artistes oferiran un espectacle basat en les ensenyances rebudes.

D'altra banda, per a les colònies hi ha una trentena de places per a joves de 6 a 12 anys. Seran als Cortals de Sispony entre el 18 i el 24 de juliol i tindran per tema El túnel del temps, amb el que es vol fomentar la imaginació i l'aprenentatge dels valors de la vida en comú tot descobrint el passat i el possible futur. El preu de les colònies és de 180 euros per als nou dies.

Els clàssics esports d'estiu / L'activitat estrella s'espera que tornin a ser els Esports d'Estiu. A la Massana, aquesta activitat va dirigida als infants d'entre 3 i 11 anys. En aquest sentit, cal dir que «s'ha reduït l'edat d'entrada», tal com va assenyalar el responsable de l'Esplai i les activitats d'estiu, Matthieu Leyner. A la Massana s'oferiran 128 places a la setmana, distribuïdes en cinc grups d'edat. Segons va assenyalar Font, cada sis o vuit infants tindran un monitor. També hi haurà dos monitors especialitzats per a infants amb discapacitats. Leyner va explicar que ja hi ha dos infants que segur que necessitaran d'aquest servei. El preu per setmana és de 40 euros, als que caldrà sumar 30 euros de menjador, si es vol gaudir d'aquest servei. Aquesta activitat és una oportunitat per conèixer diferents esports, segons va comentar la consellera, ja que, entre d'altres, es practicarà BTT, escalada, es faran excursions a refugis, etcètera. A més, un cop a la setmana hi haurà una sortida, per exemple a la platja d'Ojern, a la Granja escola dels cortals de Llumeneres o a la Ruta del Ferro.

Pel que fa a Escaldes-Engordany, els Esports d'Estiu arriben a la 23a edició esperant assolir les 2.800 inscripcions. Les activitats s'adrecen a infants i joves d'entre 3 a 16 anys, i el preu de la setmana és de 40 euros, més 30 euros pel menjador. Les novetats que presenten els Esports d'Estiu escaldencs són la bicicleta de muntanya al circuit de BTT del Camp del Serrat i les activitats d'orientació. Seran 139 monitors els que s'encarregaran de vetllar i guiar els infants i joves en les diferents activitats.

Per als joves, el Comú d'Escaldes-Engordany organitza les Setmanes Joves de l'Esport, amb activitats com la volta a Andorra a peu, altres excursions, hoquei sobre gel, i d'altres.

Tant a la Massana com a Escaldes-Engordany, les activitats estan pensades per oferir la possibilitat de practicar esports, alhora que es potencien els hàbits saludables i els valors de cooperació, solidaritat i companyerisme. En ambdós casos també, les activitats s'allargaran entre el 4 de juliol i el 2 de setembre. Escaldes-Engordany destina una partida de prop de 347.500 euros a aquestes activitats.

Ajudes a les famílies / La consellera d'Educació, Cultura, Joventut i Esports de la Massana va recordar que el Comú ofereix ajudes a les famílies amb problemes econòmics per tal que els seus fills puguin gaudir igualment de les activitats d'estiu. Font va recordar que cada any han rebut al voltant de sis o set demandes, i calcula que aquest any es rebran les mateixes peticions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT