PUBLICITAT

Tot a punt a Venècia

  • La Biennal, en què per primer cop Andorra té pavelló propi, dóna avui el tret de sortida oficial
EL PERIÒDIC
VENÈCIA

Periodic
La Ciutat flotant d'Helena Guàrdia que s'exposa al pavelló d'Andorra a la Biennal de Venècia. Foto: SFG

El pavelló d'Andorra a la Biennal de Venècia ja és a punt per a la inauguració avui. El conservador del pavelló, Paolo de Grandis, juntament amb els artistes andorrans, Helena Guàrdia i Francisco Sánchez, i el cap d'Àrea d'Acció Cultural, Josep Maria Ubach, van rebre les obres dijous a l'església de San Samuele, i han estat treballant durant quatre dies en el muntatge i la distribució. Paral·lelament, s'han penjat els cartells que anuncien la presència d'Andorra per primera vegada a la Biennal de Venència.

El comissari, Pedro de Sancristóval, i els sotscomissaris, arribaven ahir a Venècia per ser presents a la inauguració oficial de la 54a edició de la Biennal, que tindrà lloc aquesta tarda, i que enceta la programació per a professionals que s'allarga fins divendres. La inauguració del pavelló d'Andorra tindrà lloc demà, a les 18 hores, i comptarà amb la presència del ministre de Justícia i Interior, Marc Vila Amigó. El 4 de juny s'obriran les portes al públic i la Mostra Internacional estarà oberta fins el 27 de novembre. Els pavellons es poden visitar tots els dies de la setmana, excepte els dilluns, de les deu del matí a les sis de la tarda.

VISITA DELS CRÍTICS / El Departament de Patrimoni Cultural va informar que el pavelló andorrà i els artistes del Principat havien rebut la visita del crític d'art italià Achille Bonito Oliva, que es va mostrar fascinat amb l'exposició. Bonito Oliva va encunyar el terme de la transvanguardia per designar un nou corrent artístic que aposta per un art individual.

El Govern també va informar que el web www.cultura.ad estrenarà demà un apartat sobre la participació d'Andorra a la 54a edició de la Biennal de Venècia que inclourà tot el material d'interès sobre la presència del Principat en aquest esdeveniment cultural.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT