PUBLICITAT

La il·lusió és total

  • El River torna als entrenaments amb l'única baixa de Casals, engripat, tot i que demà jugarà el tercer partit
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Farfán llança a cistella, ahir, davant la presència dels nord-americans Johnson, Holmes i Howard, aquest últim que segueix amb la seva recuperació. Foto: ÀLEX LARA

Les cares són el que reflecteix l'ànima, i ahir durant l'entrenament del BC River Andorra hi havia molts somriures. Oblidat estava l'esforç fet diumenge a Inca contra el Bàsquet Mallorca en el segon partit de la sèrie i sobretot ja quedava molt lluny en el temps el dur viatge de tornada des de les Illes –l'equip va arribar al Principat ahir a les 5.00 de la matinada després que l'avió tingués un retard d'hora i mitja la nit del diumenge. Així les coses, fins i tot Joan Peñarroya, el tècnic que tant està donant en aquesta temporada, mantenia un rostre tranquil, abans de la sessió. Tot és il·lusió, perquè l'empat a un de la final del play-off d'ascens deixa al davant del River una bona oportunitat per assolir l'ascens a LEB Or.

«Continua sent molt, molt complicat», diu Peñarroya, que sempre intenta fer baixar del núvol tothom per evitar eufòries que no van enlloc. El ben cert és que la reacció de l'equip en el segon enfrontament, sobretot al final del tercer quart i en l'últim, deixen un bon sabor de boca, però ara no hi ha res fet. Tot està igual que fa quatre dies quan va començar aquesta sèrie final.

SOLANA VEU «ADAPTACIÓ» AL ‘PLAY-OFF'/ Francesc Solana, director general del club, va assegurar ahir en roda de premsa que veu l'equip acoblat a la fase final: «Un play-off és diferent, i fins ara veig a l'equip molt ben adaptat». Ara bé, Solana va dir mig en broma que cada dia «resem perquè no passi res», en clara referència a una plantilla molt justa en què cada jugador gairebé s'ha de desdoblar per fer la seva feina i la que se li encarregui d'extra pel bé del conjunt.

El director general considera que tot i els problemes –«tot el play-off hem tingut la baixa del nostre jugador més valorat (Justin Howard) i màxim rebotejador», va dir–, el River ha sabut lluitar, i va valorar el treball d'Andreu Matalí: «Ara està fent el que l'hem demanat tot l'any, que sigui el líder, que tingui aquesta ambició i que la transmeti als seus companys». Així mateix, Solana va destacar el treball d'evolució d'altra peça important al play-off, Jon Santamaria, que ha donat un salt de qualitat que beneficia l'equip.

CASALS, DE RECUPERACIÓ / Per fer-se una idea de l'esforç d'aquest River, aquí va l'exemple de Rafa Casals. L'homenot va arribar a Andorra, com tots, a les 5.00 de la matinada, i de bon matí ja hi era a la seva feina. A sobre portava un fort constipat, i a les 19.00 hi era a l'Alay per entrenar. Peñarroya, que el vol en les millors condicions demà, li va donar llum verda per marxar a casa a recuperar-se. Mentrestant, el bo de Justin Howard, que no té cap opció de jugar ni un minut perquè segueix amb la seva recuperació de la lesió a la mà dreta. està tan implicat en la feina de l'equip que ahir també hi era a la sessió de preparació. Tot una prova més de la il·lusió que es respira.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT