PUBLICITAT

El futbol és cruel amb l'Andorra

  • L'esforç de jugadors, cos tècnic i directiva ha estat majúscul, però al final de res ha servit perdre només quatre partits en 34 jornades H El dolor possiblement duri fins que la pilota rodi novament la pròxima temporada
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ayala rep una dura entrada per darrere davant la mirada de l'àrbitre, durant el matx a Almacelles. Foto: ÀLEX LARA

A la gespa del Municipal d'Almacelles, quan l'àrbitre va xiular el final del partit, hi havia molta gent amb dolor. No només la plantilla del FC Andorra plorava, sinó que la gran decepció va agafar de ple als gairebé 200 espectadors desplaçats des del Principat que van acompanyar l'equip a l'última i decisiva jornada, quan el seu club podia assolir un ascens a Primera Catalana que es va quedar a terres lleidatanes.

Per contra, l'Almacelles anava amb el cava pel camp, banderoles, bufandes i més, tot amb una abraçada total amb la seva afició, que havia fet que el modest estadi tingués un aspecte de festa major. D'entre els dos planetes ben diferents que hi havia a la gespa –l'alegria d'uns i la decepció d'altres tan lluny i tan prop–, hi va haver un moment ben maco en què els aficionats locals es van acostar on hi eren els andorrans i els hi van dedicar un fort i seguit aplaudiment que els tricolors van contestar amb educació, tot portant per dins el malestar d'una dura derrota.

¿I per què tan dura? Doncs perquè aquest equip és «irrepetible», com va dir el tècnic Richard Imbernón; perquè el bloc ha forjat el seu propi camí contra tot i tots durant una temporada en què només ha perdut quatre partits; perquè, en paraules d'Imbernón, «l'Almacelles no és millor que nosaltres»; i perquè l'esforç que s'ha fet per veure aquest equip a Primera Catalana ha estat immens en tots els sentits (esforç esportiu, però també de la directiva i el club com a institució). Tot això fa que tothom pensi que el futbol ha estat cruel amb l'Andorra. La lluita i les ganes per formar aquest equip han estat majúscules, i el premi final no ha arribat. Ahir dilluns encara durava el dolor. Possiblement hi sigui fins que la pilota rodi de nou la pròxima temporada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT