Sanvicente, 32è a l'exigent marató de Zegama

• La cita, on Ferran Teixidó va ser 58è, va tenir molts abandonaments
ZEGAMA

Lluís Sanvicente, en una imatge d'arxiu, a l'Estadi Comunal. Foto: ONA MORANTE

El passat diumenge es va disputar a Zegama la prova marató puntuable per la Skyrunner World Series (Copa del Món) amb Lluís Sanvicente en la 32a posició amb un temps de 4h 35min, mentre que Ferran Teixidó va ser 58è en 4h 58min a una prova de llarga distància que li va servir per començar a sumar quilòmetres de cara a la resta de la temporada. El guanyador va ser el ceretà Kilian Jornet amb 3h 57min.

La Marató de Zegama té un recorregut de 42,195 quilometres amb un desnivell de 5.472 metres acumulats. Van prendre la sortida uns 450 atletes, seleccionats, ja que aquesta cursa té una llista d'espera de 2.000 corredors. Van acabar dins els temps 381 corredors i, la raó principal de molts dels abandonaments va ser la forta calor. El recorregut de Zegama esta considerat de dificultat molt alta, degut als canvis de ritme, i, per les tres pujades molt exigents que fan que la cursa sigui un trencacames. Es van veure escenes molt dures de corredors amb lipotímies i amb cops de calor. Aquesta prova va exigir un esforç mental i físic molt dur.

Lluís Sanvicente va demostrar que es troba en un moment de forma molt bo i que pot competir de tu a tu amb els millors d'aquesta especialitat. L'andorrà va anar de menys a més ja que sap regular-se molt bé, i aprofita el seu entrenament de resistència per acabar la carrera avançant competidors en la part final. Per la seva part, Teixidó va fer una cursa conservadora perquè es troba al començament de la seva preparació i en dues setmanes participarà als Campionats d'Europa.