PUBLICITAT

La boca oest podria enllestir-se a la tardor després de l'aixecament del precinte policial

  • La decisió s'ha pres després de donar per enllestides les proves geològiques del terreny on es va esfondrar l'estructura
30052011valires
Aspecte recent de les obres. Foto: ANA / N. M.
La UTE constructora de la boca oest del túnel dels Dos Valires ha pogut reprendre les obres de l'estructura que va quedar malmesa després de l'accident mortal del novembre del 2009, després que la Batllia hagi ordenat l'aixecament del precinte policial. Segons fonts properes al cas, la decisió s'ha pres després de donar per enllestides les proves geològiques del terreny on es va esfondrar l'estructura, que haurien determinat que el terreny no va patir cap alteració i que per tant no va influir en l'accident. A partir d'ara, caldrà reconstruir l'estructura esfondrada, que farà una nova empresa diferent a RMD, i s'estima que les obres puguin estar enllestides a la tardor.

La batlle instructora ha aixecat el precinte policial de l'estructura E2 de la boca oest del túnel dels Dos Valires, que va cedir el novembre del 2009 causant la mort de cinc treballadors. Ho va fer el passat 20 de maig, un cop tant la Batllia com les parts afectades van donar per enllestides totes les proves que calia fer al lloc dels fets.

Després que s'hagi enllestit la fase d'enderroc de les estructures malmeses, la UTE formada per Dragados, Dragasa i Treballs Públics Armengol ha reprès unes obres que han estat aturades durant un any i mig.

Malgrat tot, el procés judicial per esbrinar les causes i determinar qui són els responsables de l'accident segueix el seu curs. De moment, les investigacions apunten que van ser les cintres construïdes per l'empresa RMD les que van fallar, i les últimes proves geològiques haurien determinat que no hi van haver moviments al terreny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT