El River trenca el factor pista per tornar amb la final igualada

• Els andorrans agafen força al final del tercer quart i a l'últim parcial per empatar
INCA

La l'esquerre, Ros obstaculitza Bivia, i a la dreta Matalí intenta la cistella davant Miguel Ángel Garcia, ahir al Palau Municipal d'Esports d'Inca. Foto: ÚLTIMA HORA

La sèrie final per la plaça a la LEB Or ja està igualada. El River Andorra es va encarregar ahir de posar-li molta emoció a aquesta final, però sobretot de posar-se el camí ferm de cara al triomf final, després d'aconseguir trencar el factor pista de l'Iberostar Mallorca. Ara la sèrie viatja al Principat, on dimecres els andorrans tindran una bona oportunitat d'acostar-se a l'objectiu, per poder rematar-lo divendres. Tot, si tenen tot de cara per vèncer un equip mallorquí que ahir va dominar gairebé en el marcador sempre, i només va claudicar al final del segon quart, per permetre al River veure les coses d'un color viu.

L'enfrontament es va iniciar amb la consigna de recuperar la derrota del primer partit a Inca. El River sabia que un segon partit perdut era gairebé una sentència, perquè hagués obligat a l'equip que entrena Joan Peñarroya a vèncer en els tres enfrontaments següents, una empresa que com a mínim es presentava complicada, vista la igualtat que existeix entre tots els equips. A més, el premi de vèncer ahir era doble, i així va ser. Primer, no només es guanya un matx, sinó que s'iguala la eliminatòria i es trenca un factor pista que en una final d'un play-off és bàsic per tenir opcions de triomf.

Amb aquesta visió, l'Iberostar va mostrar unes armes similars a les del primer dia, mentre que el River aconseguia mantenir al seu rival a ratlla, sense que agafés grans avantatges, encara que els andorrans anaven sempre per sota en el marcador, amb el pes que això suposa.

Al descans es va arribar amb els de Peñarroya un punt per sota (38-39), però amb la sensació que la victòria era possible. De fet, en el tercer quart el Mallorca ja no tenia tan clares les seves possibilitats quan el River va aconseguir tancar el parcial dos punts per sobre (57-59) gràcies a un fantàstic triple de Zamora (ahir 14 punts).

El quart quart, però, va ser el decisiu, perquè aquí el River va accelerar tant que va aconseguir la seva millor renda del partit, amb un parcial que el va deixar amb un màxim avantatge de nou punts (69-78). Amb tot, abans els homes de Peñarroya van haver de treballar: un triple de Pablo Sánchez (ahir quatre en total i 20 punts, màxim anotador del matx i 26 de valoració, el MVP del partit) que posava el 69-71 va iniciar el camí, perquè Àlex Ros el va imitar en la següent jugada amb un altre triple que deixava el marcador 69-74. A més, en el següent atac local, Matalí va agafar un valuós rebot defensiu, i això va permetre obrir més espai amb una cistella, del mateix Matalí, que obligava a Xavi Sastre a demanar un temps mort perquè el River anava a totes i el Mallorca no responia. La represa va significar dos punts més per als andorrans, ara de Rob Johnson, i el 69-78 va ser demolidor. Després va arribar el control de la recta final del partit per part andorrana, amb cistelles repartides i un final en què, tot i que l'Iberostar es va apropar fins el 79-81 amb cistella del sempre perillós Isma Torres (18 punts), una bona resposta de Sánchez i el puntet del dia de Santamaria van fer la resta. Tot està ara igualat. El Joan Alay pot decidir.