PUBLICITAT

Martí encoratja la delegació andorrana a buidar-se competint

  • El gruix de l'expedició tricolor arriba «molt cansada» després de 17 hores en autocar
IVAN MOURE
LIECHTENSTEIN / Enviat especial

Periodic
Martí dialoga amb alguns membres de la delegació tricolor durant el sopar d'ahir al Main Center de Vaduz. Foto: EL PERIÒDIC

Toni Martí va ser ahir, com estava previst, sopant amb la delegació tricolor a Vaduz i va encoratjar els esportistes d'Andorra a «buidar-se competint». El recentment nomenat cap de Govern, amb visible cara cansada després d'un viatge que va fer en avió des de Barcelona a Zurich, va recordar als 52 esportistes que han anat a Vaduz «a fer d'ambaixadors del Principat» i que les medalles són importants però que el que importa és que arribin «al límit de les seves possibilitats».

No obstant això tan esgotats estava el cap de Govern com els esportistes. La Federació d'esquaix, la primera i única que inicia avui la competició també va volar de la ciutat comtal fins a Zurich per arribar a Vaduz a les onze del matí; la de ciclisme va arribar cap a les quatre de la tarda a Liechtenstein, després d'un viatge per carretera en furgoneta amb pausa per dormir; la de judo també anava en furgoneta i va sortir de matinada per arribar quan ja es feia de nit i el mateix horari tenia la de tennis, que es va retrasar i té previst arribar aquest matí; i el gruix de la delegació, els representants en vòlei, tir, atletisme i natació, van arribar al centre neuràlgic dels Jocs dels Petits Estats 2011 també gairebé quan es feia de nit i després de 17 hores eternes en autocar.

És evident que les cares dels tricolors no eren de frescura, precisament, i així ho va percebre un també castigat pel viatge Martí: «Fan cara de cansats, sí, però els veig molt animats. Per al que pensi que aquests Jocs es veuen com un esdeveniment menor que sàpiguen que per als atletes aquesta és la culminació de les seves carreres i senten una satisfacció que volen compartir amb l'Estat andorrà. Donem la importància que mereixen els Jocs perquè farem medalles i sobretot, aquí podem competir, cosa que en unes Olimpíades no».

Martí, que a Vaduz ha fet un dels primers viatges des de la seva investidura, va parlar també del simbolisme que han adquirit els Jocs al país amb el pas dels anys: «He parlat amb gent que ara és pare d'algun dels esportistes que vénen a Liechtenstein i que en la seva època també havien viscut uns Jocs com a esportistes. S'han convertit en una tradició.

L'AGENDA DE MARTÍ / El cap de Govern té previst romandre a Vaduz fins demà. Si ahir va sopar amb els esportistes avui tindrà trobades amb els capitans regents de San Marino –Maria Luisa Berti i Filippo Tamagnini, el primer ministre de Liechtenstein, assistirà a la recepció del príncep Alís i la princesa hereva Sofia del petit país centreeuropeu, es reunirà amb el Príncep Albert II de Mònaco i per acabar veurà la cerimònia d'inauguració. Demà, abans de marxar, assistirà a totes les competicions que pugui. «Havia d'estar aquí per ells, pels esportistes. Llàstima no poder quedar-me més temps però tinc l'agenda atapeïda... Aniré a veure tots els andorrans que pugui i també em dedicaré a altres coses, a tasques de caire polític en les trobades que tinc amb les personalitats d'altres països», va avançar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT