PUBLICITAT

La jornada de Fem Net serveix per retirar 10 tones de deixalles

  • Entre la runa recollida hi ha una taula de windsurf, un sofà de cuir, electrodomèstics i sanitaris
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un voluntari va posant escombraries en una bossa industrial ahir a la carretera general 1 a Andorra la Vella Foto: ÀLEX LARA

Els 181 voluntaris que van participar ahir en la jornada de Fem Net van retirar entre nou i deu tones de deixalles de l'entorn natural. Tota aquesta runa es va treure en una quinzena de zones a les parròquies de Canillo, Encamp, la Massana i Andorra la Vella. En comparació amb la primera jornada de Fem Net, celebrada el 19 de setembre de l'any passat, s'han recollit unes dues tones menys de runa, però s'ha de tenir en compte que al 2010 es van retirar cinc vehicles –inclosos en el total de deixalles– i en aquesta ocasió les escombraries recollides han estat més menudes. Així, el president de l'entitat organitzadora de la jornada, Jordi Casadevall, es va mostrar satisfet per la feina feta i va valorar que les tasques desenvolupades en les dues jornades són diferents, però igualment necessàries. Pel que fa a la participació, Casadevall va recordar que aquesta ha incrementat lleugerament –al setembre hi van participar 174 persones–, i va manifestar que els membres de Fem Net «estem molt contents de la participació», tenint en compte que el bon temps crida a passar el cap de setmana a la platja i la coincidència amb la festivitat de Canòlich.

A més dels 181 voluntaris, la jornada també ha comptat amb la col·laboració d'Helliand –un helicòpter va ajudar a retirar runa en zones de difícil accés–, Agreda, Grues Marot, els set comuns –en el cas d'Andorra la Vella, personal del Comú va anar transportant continuament les escombraries tretes pels voluntaris fins a la deixalleria– i Andorra Sostenible.

La jornada es va desenvolupar amb certa normalitat. La majoria dels voluntaris va iniciar la tasca al voltant de les nou del matí, i la jornada es donava per tancada ben entrat el migdia. Malgrat la normalitat regnant, cal destacar que en una de les zones d'intervenció previstes inicialment no s'hi va poder actuar. El motiu va ser que per accedir-hi «amb seguretat» s'havia de passar per una parcel·la privada i no s'havia aconseguit contactar amb el propietari per demanar permís. Casadevall va explicar que no hi ha «cap intenció d'infringir normes», i davant el dubte es van estimar més deixar la zona per a una propera jornada. «No crec que hi hagi cap problema en una propera edició», va exposar el president de Fem Net.

I FINS I TOT UNA TAULA DE WINDSURF / Les gairebé 10 tones de deixalles es van sumar amb sanitaris, plàstics diversos, blocs de quitrà i formigó, pneumàtics de diverses mides i runa de tot tipus. Casadevall va destacar que el que més s'havia recollit eren forns i rentadores, i com a objecte curiós va citar una taula de windsurf. Però també es va trobar una vaixella gairebé completa i prou sencera, i una sabata –sort que no hi havia el peu, bromejava el voluntari que la va trobar, Jesús Àrias–. Altres voluntaris, com a Sandra Lucena i la seva filla Fiona Torres, el que més les va «impressionar» van ser «dos tricicles que estaven completament rovellats i un sofà de cuir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT