PUBLICITAT

El Superior desestima l'incident de nul·litat presentat per Encamp

  • La decisió es basa en el fet que el Comú encampadà no ha aportat nous arguments
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una imatge d'arxiu de la zona en conflicte, on un cartell dóna la benvinguda a la parròquia d'Encamp. Foto: ANA

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha dictat un aute desestimant el nou incident de nul·litat que el Comú d'Encamp va presentar contra la sentència del TSJ sobre la delimitació territorial amb Canillo a la zona del riu de Massat. Els motius del TSJ a l'hora de fer la desestimació són que Encamp ha fet servir els mateixos arguments que ha utilitzat al llarg del conflicte i que, per tant, no hi ha res de nou a examinar. Cal recordar que mentre que la sentència argumenta que la línia divisòria és la de la Concòrdia de 1672 i que, per tant, el límit no passa pel riu, donant la raó a Canillo, el Comú d'Encamp es basa en una rodalia de 1871, la qual marca la línia divisòria des de l'aiguabarreig fins a l'orri de Rusca pel llit del riu de Massat.

El TSJ va desestimar aquest dijous l'incident de nul·litat presentat per Encamp el 23 de març d'aquest any, contra la sentència d'aquest mateix tribunal del 4 de març que donava la raó a Canillo en el conflicte de competència territorial a la zona del riu de Massat, a la CG2 passat Bordes d'Envalira. L'objectiu d'Encamp amb aquest pas era que se suspengués el procediment judicial i que fos un tribunal civil el que resolgués la controvèrsia territorial.

El cònsol d'Encamp, Miquel Alís, va utilitzar justament aquest argument per explicar l'actuació del Comú que representa. «Per defensar els nostres drets ho hem d'anar a fer a la sala civil i no pas a l'administrativa», havia dit en declaracions a l'ANA.

El TS, en el seu aute del 26 de maig, determina que el Comú d'Encamp no aporta arguments nous al conflicte, sinó que repeteix les mateixes qüestions que ha anat utilitzant al llarg del plet, que es va iniciar el 2005. A més, també assenyala que un incident de nul·litat s'interposa contra resolucions que vulneren algun dret fonamental, i que aquest no és el cas.

PER SEGONA VEGADA / Aquesta és la segona vegada que Encamp interposa un incident de nul·litat contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia. El litigi va arribar fins i tot al Tribunal Constitucional, que en una sentència de l'abril del 2010 va retornar el procés judicial al TSJ perquè argumentés millor la seva decisió de considerar els terrenys en litigi propietat de Canillo. Finalment, aquest any el TSJ va tornar a dictar una sentència més argumentada, tornant a resoldre el cas a favor de Canillo.

La zona en conflicte té entre 3.000 i 4.000 metres quadrats i està situada en el límit de les dues parròquies que hi ha a la carretera general 2, passat el nucli canillenc de Bordes d'Envalira. De fet, després de la sentència del TSJ, el Comú d'Encamp hauria de desplaçar uns 50 metres al nord el cartell que dóna la benvinguda a la parròquia encampadana, ja que actualment, segons el que es desprèn de la resolució, el cartell es troba en territori de Canillo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT