Els futurs cracs del futbol

• Les millors pedreres d'Europa es donen cita a Aixovall i Ordino en un gran esdeveniment del futbol
SANT JULIÀ DE LÒRIA / ORDINO

El partit entre els benjamins del Benfica i del Madrid, en una jugada d'atac dels madrilenys, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Andorra torna a ser aquest cap de setmana el país dels futurs cracs. El 12è Torneig Internacional Memorial Francesc Vila reuneix des d'ahir i fins a aquesta tarda les millors pedreres del futbol europeu, en un clàssic que ja suma 12 anys. Benjamins i alevins de clubs com el Benfica, Espanyol, Madrid, València, Slavia Praha, Athletic Club de Bilbao o els joves de les dues seleccions andorranes es van disputar ahir el passi a les finals en dos escenaris diferents: Ordino i Aixovall.

L'any passat va ser el València el nou rei del Memorial Francesc Vila en aixecar la Copa de Campió a Aixovall en les dues categories. Va ser l'hereu de l'Espanyol benjamí i l'Haute Garonne aleví gràcies al fet que va guanyar l'Atlètic de Madrid per 2-1 els sub-11 i a la tanda de penals els més petits. La selecció benjamina va caure en la lluita per l'últim lloc i l'alevina també va perdre i va finalitzar desena.

Els reis d'aquesta edició es decideixen aquest matí, però independentment dels resultats, el Torneig és una festa del futbol amb un públic entregat i entusiasta, conscient que alguns d'aquest joves jugadors potser enlluernaran al públic en un futur en algun dels grans estadis europeus, ja convertits en figures consagrades d'aquest esport de masses.

Després de la jornada d'ahir, els campions sortiran, en la categoria benjamí, dels duels entre Villareal-Espanyol, i Madrid-Ath. de Bilbao, mentre que en la categoria aleví el títol se'l disputaran els guanyadors dels partits entre Benfica-Osasuna, i Espanyol-València.

Pel que fa als representants andorrans, la selecció benjamina jugarà contra l'Sporting de Gijón per decidir l'onzè i dotzè lloc, mentre que la selecció andorrana alevina intentarà adjudicar-se el setè lloc contra l'Atletic Club de Bilbao.

La competició, ahir, va ser força interessant, fins i tot amb algunes golejades. Així, l'equip benjamí del Benfica va superar per 5 a 0 al Getafe, mentre que els benjamins de l'Espanyol van endossar sis dianes a l'Sporting i van mantenir la pròpia porteria a zero.

La jornada d'avui comença a les nou del matí. La final de benjamí es jugarà a les 13 hores a l'estadi d'Aixovall. En el mateix escenari, a les 14.45 es disputarà la final en la categoria alevina.

El Torneig ha reunit jugadors de diferents països, i com sol passar cada any és un gran aparador del futbol de categories inferiors que vol obrir-se pas entre els grans.