PUBLICITAT

'Nostres arrels' tindrà segona edició

  • El llibre, sobre les famílies de Canillo, s'ampliarà amb informació dels segles XVI i XVII i fotografies
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Bascompte i el conseller de Turisme de Canillo, Daniel Mandicó. Foto: ANA / M. T.

La segona edició de l'estudi genealògic de les cases i famílies de Canillo titulat Nostres arrels es presentarà a començament de setembre, coincidint amb la Diada de Meritxell. La nova edició s'ha tirat endavant per la demanda que hi havia, ja que el volum, publicat per primer cop el 1995, es va exhaurir molt ràpidament. En aquesta ocasió, a banda dels autors originals, Jordi Alcobé i Marc Casal, també hi han participat els historiadors Martí Salvans i Domènec Bascompte. Bascompte, en declaracions a l'ANA, va explicar que el projecte ha costat uns 20.000 euros i, d'aquesta segona edició, se n'editaran uns 1.500 exemplars.

Quinze anys després de la primera edició, veurà la llum una segona edició de Nostres arrels. Una edició que, de fet, ve a ampliar i complementar la informació continguda a la primera versió.

L'arxiver de Canillo, Domènec Bascompte, va informar a l'ANA que l'obra s'ha actualitzat amb les generacions actuals, i també que s'ha tirat una mica més enrere per buscar l'origen de les famílies a través dels registres parroquials. «Precisament Canillo és la parròquia que té el llibre de registres de baptismes i defuncions més antic de tota Andorra», va assegurar Bascompte. Per aquest motiu, si en el primer volum es començava pel segle XVIII, en aquesta ocasió s'ha reculat fins al segle XVI, de manera que el llibre inclou fins i tot alguna informació anterior.

El treball inclou informació sobre la història de Canillo i també un estudi demogràfic fet per Jordi Alcobé. Segons Bascompte, una de les riqueses que tindrà el llibre són les fotografies, perquè «la gent està contribuint moltíssim i podríem dir que al final serà un àlbum de les famílies, un llibre de records de les cases de Canillo».

En total, s'editaran 1.500 exemplars, que es posaran a la venda a partir del mes de setembre. La intenció és posar un preu assequible per als canillencs i un altre preu més alt per a les llibreries i el mercat exterior.

De la seva banda, el conseller de Turisme de Canillo, Daniel Mandicó, va indicar que s'hi han destinat uns 20.000 euros. Amb tot, l'objectiu del Comú no és recuperar la inversió, sinó fer que el llibre el pugui tenir tothom de la parròquia. Mandicó considera que el projecte s'ha convertit en un bé històric i està convençut que l'obra Nostres arrels queda oberta a pròximes ampliacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT