PUBLICITAT

El Superior rebaixa una condemna per amenaces

  • La pena imposada finalment és de tres mesos de presó condicional
E. O.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El passadís de la Seu de la Justícia. Foto: TONY LARA

La sala penal del Tribunal Superior va fer pública ahir una sentència en la què rebaixava a tres mesos de presó condicional la pena imposada a un home acusat de dos delictes d'amenaces. Tot i que els magistrats van considerar que el recurs d'apel·lació no tenia lloc, però sí van acceptar reduir la condemna. Per això el processat no s'haurà de fer càrrec de les despeses del recurs, que l'alt tribunal va dictar que fossin declarades d'ofici.

El dia de la vista davant el Tribunal de Corts, el representant de la fiscalia va demanar que s'imposés al processat una pena de 18 mesos de presó condicional, i davant el Tribunal Superior, el Ministeri Públic es va mantenir ferm en el seu informe i petició de condemna. Per contra, la defensa va argumentar que el delicte no estava provat.

ELS FETS / Segons es va exposar en la vista celebrada davant el Tribunal de Corts, els fets es van produir entre l'abril i el maig del 2009. L'acusat va decidir canviar de companyia asseguradora. i contractar la pòlissa del cotxe amb una altra empresa. Per això va trucar a la companyia i amb la trucada va donar per finalitzat el contracte, però la companyia estableix que per procedir a la cancel·lació d'una pòlissa cal sol·licitar-la amb dos mesos d'antelació.

El processat va ser citat a la Batllia, ja que l'empresa asseguradora reclamava l'import de la pòlissa, i en no estar-hi d'acord es va personar a les oficines de la companyia i es va iniciar una discussió amb un dels empleats. Els retrets es van repetir en dies posteriors i els magistrats van considerar provats els delictes d'amenaces. Però la defensa va exposar davant el Superior que els testimonis, treballadors de l'asseguradora, havien declarat sentir insults però en cap moment van dir haver sentit amenaces. Fins i tot una procuradora durant el judici va sentir qual víctima dirigint-se a l'acusat li demanava que no el tornés a amenaçar, «però no va sentir les presumptes amenaces».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT