PUBLICITAT

Andorra serà present en el Mundial i l'Europeu absoluts

  • La FAV aposta aquest any per participar en competicions d'alt nivell
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ireneu Pla, al Mundial júnior ISAF de fa dos anys a Búzios (Brasil). Foto: RAV

La Federació Andorrana de Vela (FAV) té unes previsions per al curs 2011 optimistes com mai. La retallada de 2.000 euros en la subvenció procedent del Govern –per passar a cobrar-ne 25.000– no ha impedit que una bona gestió econòmica de la junta que encapçala Josep Maria Pla i la bona progressió de molts dels joves regatistes han fet que l'aposta sigui clara: s'ha de tenir presència en les competicions d'alt nivell.

I segons el briefing del calendari esportiu en seran unes quantes. Destaca una plaça segura en el Mundial i una altra en l'Europeu de làser radial absoluts que es disputaran a França i que tindran com a representant en jove Ireneu Pla. A més hi ha prevista la participació en l'Europeu d'Optimsit a Portugal, l'Europeu làser 4.7 a Holanda (Gorka Arajol), l'Europeu i el Mundial juvenil radial a França (Carles Morató) o bé el Mundial ISAF juvenil, amb làser radial per a nois i 29er i 420 per a noies.

Segons Pla els criteris per prendre aquesta decisió es basen en competicions en les quals «creiem que els regatistes poden millorar» i en les quals tinguin una garantia en els resultats: «No podem enviar algú que sabem que no farà una bona actuació perquè parlem de joves i això els pot enfonsar o desmotivar. S'ho han guanyat amb esforç i progressió». El salt qualitatiu del planter de la FAV s'ha evidenciat en només un any, ja que al 2009 es va apostar tan sols pel Mundial juvenil ISAF i l'Europeu, tots dos de radial. A més la FAV està estudiant la possibilitat de fer alguna regata europea per equips o la Match Race.

EL GRAN PREMI, AL NOVEMBRE / D'altra banda el Gran Premi que cada any organitza la FAV està previst per al 12 i el 13 de novembre al Club Nàutic del Masnou i s'espera una participació propera als 280 regatistes, sense el desig d'arribar als 300.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT