PUBLICITAT

Tàpies considera que l'aeroport de la Seu està massa "infrautilitzat"

  • L'hoteler preveu que els milers de nous esquiadors faran que l'Alguaire quedi petit
  • L'urgellenc diu que caldria que el camp de vol de la Seu s'obri a l'aviació regional
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'edifici de l'aeroport de Lleida-Alguaire. Foto: TONY LARA

El Pirineu rebrà la pròxima temporada de neu milers de nous esquiadors estrangers que faran que l'aeroport d'Alguaire es quedi petit, segons va explicar a l'ACN l'urgellenc Jaume Tàpies, president de l'organització internacional d'hotels Relais Châteaux. El també propietari de l'hotel El Castell de Ciutat de la Seu d'Urgell considera que s'ha de construir una nova terminal, desprès que s'hagi firmat un conveni per portar a Alguaire gran part dels esquiadors que fins ara aterraven a Tolosa. Per altra banda, i respecte a l'aeroport de la Seu, Tàpies considera que està "infrautilitzat".

En l'entrevista efectuada a París, l'hoteler manifesta que "caldria un model de negoci perquè s'obrís l'aeroport de la Seu a l'aviació regional, de forma que permetés connectar la Seu i Andorra amb ciutats franceses i espanyoles "mitjançant avions de petita capacitat" que poguessin operar a la pista.

Tanmateix, Tàpies es mostra satisfet per la recent reobertura de les instal.lacions perquè "és millor que funcionin com a aeròdrom, que no pas que estiguin tancades".

Un dels factors de l'increment del número de visitants en la propera temporada d'esquí és segons Tàpies la signatura del conveni de la Generalitat de Catalunya amb uns touroperadors que portaven esquiadors a l'aeroport de Tolosa i que la temporada que ve els faran aterrar a Alguaire. L'aeroport d'Alguaire permet que Lleida "existeixi en el mapa turístic mundial perquè els agències de viatges treballen amb un sistema anomenat GDS, que permet localitzar els hotels de la zona i que es basa en codis d'aeroports", va explicar Tàpies. Malgrat la crisi, Tàpies veu molt potencial turístic a la zona i creu que a Catalunya les coses s'estan fent bé "per consolidar el país com un producte molt competitiu a escala internacional", va dir.

Tàpies és actualment una de les veus més acreditades en hostaleria a nivell internacional. Ja fa cinc anys que presideix Relais&Châteaux, amb seu a París. Aquesta organització disposa d'un catàleg de gairebé 500 hotels de particulars en una cinquantena de països. Tots aquests establiments són gestionats de forma personalitzada i amb les particularitats de cada regió, reuneixen uns requisits de qualitat que els fan especials i sovint estan ubicats en edificis amb valor històric, com és el cas de l'hotel El Castell i de la Torre del Remei a Bolvir. A Catalunya també en formen part el Mas de Torrent i els restaurants de Carme Ruscallleda, Santi Santamaria i Jean-Louis Neichel. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT