PUBLICITAT

Sant Julià descarta l'ampliació del camp de tir i el limita a usos residuals

  • El Comú ratifica el conveni amb Medi Ambient i rebutja l'adequació de la zona degut a l'elevat cost econòmic
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Un home efectua llançaments al camp de tir, quan aquest estava en ple funcionament. Foto: EDUARD COMELLAS

El Comú de Sant Julià de Lòria descarta l'adequació i ampliació del camp de tir de la Rabassa degut a l'elevat cost econòmic que representa. Una millora de les instal·lacions comportaria per la Corporació realitzar una inversió de prop de 2,4 milions d'euros, segons va informar ahir el conseller d'Esports, Oliver Alís. Així, el conseller va assegurar que no procediran a cap millora de les instal·lacions «enfocades a aquest esport». Tota la promoció de la superfície es realitzarà a partir d'ara pensant en l'ampliació de Naturlàndia i en la seva conversió en parc d'animals.

A més de l'elevat cost econòmic que representaria pel Comú, també el Departament de Medi Ambient ha influït en aquest decisió, tenint en compte les seves demandes per controlar la neteja i supervisar la presència de plom (derivat dels cartutxos) que poden sorgir durant les tirades. En aquest sentit, ahir en sessió de Consell de Comú va quedar ratificat el nou conveni entre l'Executiu i la Corporació, el qual modifica l'anterior, en data del 2009.

sense federació de tir / En el nou acord entre Comú i Executiu queda fora la tercera part, la Federació de Tir de Sant Julià. Aquesta darrera ja no tindrà potestat per organitzar grans esdeveniments o jornades. El conveni resol que aquesta situació es mantindrà fins que es rebaixi la concentració de plom als cartutxos o fins que no s'instal·lin proteccions. Tenint en compte la negativa del Comú de procedir a aquestes millores, la instal·lació quedarà destinada únicament a usos residuals. Alís va referir-se en aquest sentit a petites tirades que vulgui realitzar algun ciutadà o a cites puntuals, com pot ser la tirada de la Federació per la Festa Major o per Canòlich.

D'altra banda, el Comú, i a partir del conveni signat amb el Govern, el Comú «es compromet a realitzar un pla de vigilància» i a realitzar recollides periòdiques de plom que pugui acumular-se a la zona, va informar el conseller. D'aquesta manera es mantindrà el control que des de l'any 2009, i amb la signatura del conveni, es manté de la instal·lació per tal d'evitar elevades concentracions de plom que malmeten la superfície i el medi ambient. Una situació denunciada per diverses entitats ecologistes del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT