PUBLICITAT

Alcobé anuncia la proposta de flexibilització d'horaris comercials

  • Escalé es queixa de la rigidesa excessiva de la llei, que no permet traslladar festius
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de la reunió d'ahir entre el ministre Alcobé i representants de la Cambra. Foto: ANA / N. M.

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, es va reunir ahir al matí amb els membres del comitè executiu de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, i amb la seva directora, Pilar Escalé. Un dels temes que es van tractar a la reunió, tal com recollia l'ANA, és la imminent proposta de flexibilització d'horaris comercials que estan treballant el mateix Alcobé i el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp. En aquest sentit, la Cambra va exposar el seu punt de vista, indicant que la llei actual és massa rígida.

La primera trobada entre els representants de la CCIS i el ministre d'Economia i Territori s'emmarca en les reunions protocol·làries entre el Govern i l'entitat. La directora de la Cambra, Pilar Escalé, es va mostrar molt satisfeta de la primera reunió i en va destacar el clima de col·laboració.

Quant als horaris comercials, Escalé va indicar que la llei actual deixa és massa rígida, ja que impedeix que es traslladi el dia de la Constitució o el del treballador quan cauen en cap de setmana, i estableix els convenis col·lectius com a requisit per a la flexibilització horària. Un altre punt que des de la Cambra es voldria aconseguir és que en ocasions especials, com per exemple la campanya que es va celebrar a començament de mes, es pugui arribar a fer una excepció i es puguin obrir els comerços a la nit.

A més, Escalé va portar la reclamació del gremi dels perruquers a la reunió, demanant que se'ls consideri sector turístic i se'ls permeti obrir en dies festius, que és quan més clients tenen. Escalé va voler deixar clar que totes les idees que exposen són sempre respectant la normativa laboral.

Totes aquestes demandes van ser recollides pel ministre, que la setmana vinent haurà de presentar una primera proposta de flexibilització. Aquesta proposta haurà de ser estudiada, més endavant, amb tots els agents implicats.

Altres qüestions que es van plantejar en el decurs de la trobada van ser les subvencions que rep la Cambra pel pla de millora del comerç, la necessitat de la llei del comerç, els crèdits preferents per a emprenedors, i la voluntat d'aconseguir una col·laboració més estreta per als temes fiscals, la Llei d'inversió estrangera i la Llei del sòl.

En l'àmbit més imminent també es va comentar la propera visita que ha de rebre la Cambra de Comerç, d'una delegació d'empresaris xinesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT