PUBLICITAT

Baró titlla de «rebequeria institucional» l'actitud del PS

  • El president demòcrata diu que el nombre de vicepresidències està establert per reglament
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del grup demòcrata, Ladislau Baró, a la sessió d'ahir. Foto: TONY LARA

El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, considera que l'anunci dels socialdemòcrates de no acceptar les vicepresidències de les dues comissions legislatives que els han estat proposades respon a una «rebequeria institucional». En declaracions posteriors a la sessió d'ahir del Consell General, Baró va assegurar que el reglament de la institució estableix que les presidències i les vicepresidències de les comissions s'han de repartir proporcionalment, segons la representació parlamentària, i que, per tant, el grup socialdemòcrata no pot renunciar a les dues vicepresidències. En tot cas, va dir el president del grup demòcrata, els socialdemòcrates haurien pogut fer una contraproposta, si és que el problema són les vicepresidències ofertes: la de la comissió de Finances i Pressupost i la de Política Exterior.

Baró va emmarcar la polèmica en el conjunt del procés de constitució dels diferents organismes parlamentaris i va recordar que això inclou diferents qüestions, com ara la constitució de la Sindicatura –que té un secretari del grup socialdemòcrata–, l'establiment del nombre de membres que han de tenir les comissions legislatives, el repartiment de presidències i vicepresidències d'aquestes comissions i les delegacions a l'OSCE i el Consell d'Europa. A més, a l'inici de la legislatura, també es va tractar la qüestió del repartiment d'espais.

Segons el president del grup demòcrata, «el grup socialdemòcrata ha acceptat les propostes en què sortien sobrerepresentats», però en canvi ha rebutjat aquelles que seguien un criteri d'estricta proporcionalitat.

De les contrapropostes fetes pels socialdemòcrates, el grup de la majoria va acceptar la que feia referència al repartiment d'espais dins de la seu del Consell General, de manera que tots dos grups disposen de tota una planta de despatxos. En canvi, no es va acceptar la contraproposta d'ampliar les comissions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT