PUBLICITAT

L'ACO proclamarà els seus candidats el mes que ve

  • Espot i Naudi optaran a la reelecció si ningú més vol encapçalar la llista
ÈLIA ORTS GARRI
ORDINO

Periodic
Naudi i Espot presideixen ahir la sessió del Comú d'Ordino. Foto: ANA / M. T.

Acció Comunal d'Ordino (ACO) proclamarà els candidats per a la propera convocatòria comunal el mes vinent. Més concretament, Ventura Espot confia que sigui en el termini de 15 dies. Malgrat que els actuals cònsols d'Ordino, el mateix Espot i Consol Naudi, voldrien que algun altre company de formació volgués encapçalar la candidatura i el projecte, tot apunta que el tàndem repetirà.

Espot va voler deixar clar que si hi ha algun voluntari per a ser candidat a cònsol major d'Ordino, ell li donarà «ple suport». Però també té clar que si no hi és, «algú ho ha de fer», i tant ell com Naudi estan disposats a repetir. «Anem amb ganes renovades i projectes ambiciosos», va manifestar Espot, que no va voler avançar quins eren aquests projectes per voler tractar-los abans amb «l'entorn» de l'ACO ta l'hora d'elaborar el programa electoral. La voluntat és de proclamar «com més aviat» els candidats, i així «feina feta». Per Espot és «tonteria» esperar fins a un mes abans de les eleccions per a proclamar els candidats.

La possibilitat que fos Naudi qui encapçalés la llista es va donar més que tancada, malgrat que Espot va tornar a comentar que ell «sempre li ha demanat» i per ell seria una bona alternativa. L'actual cònsol menor va sentenciar que «jo no encapçalo segur», i va afegir que «si vaig a la llista, és amb el Ventura Espot».

Els dos cònsols van exposar, en acabar una sessió de Comú de tràmit, que de rebre el «beneplàcit» dels companys de formació, els primers a qui anirien a buscar per a què els acompanyessin de nou en l'aventura comunal són el que «van apostar per nosaltres» en la darrera contesa, quan la de l'ACO «no era una candidatura guanyadora». «Perquè si som aquí és gràcies a ells», va justificar Espot.

EL DEBAT DE LES SIGLES / Després de deixar clar que «ACO ens presentarem. Què faran els altres no ho sé», Espot va comentar que les sigles podrien anar acompanyades de DA, Demòcrates per Andorra. De totes maneres, el cònsol va apuntar la possibilitat de presentar-se sota l'únic paraigües de DA, però alhora va exposar que el projecte que els identifica és el de l'ACO, i aquest «es respectarà sigui amb les sigles que sigui». L'actual cònsol major va apuntar que el fet de recolzar-se amb DA és perquè «hi ha molt bona entesa» i entén que «gran part del liberalisme» està del costat de l'ACO. En aquest sentit, Espot va manifestar que l'antiga família liberal a Ordino «s'ha esmicolat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT