PUBLICITAT

Els letons en presó per ús de targetes clonades al·leguen al Superior

  • Els lletrats demanen l'absolució de la pena per pertànyer a una banda organitzada
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Batllia. Foto: TONY LARA

Els tres letons que actualment són a la presó de la Comella per un delicte de targetes clonades, amb les quals van gastar-se 46.596 euros, han presentat recurs al Tribunal Superior per tal de demanar una rebaixa de la pena imposada, que és de cinc anys de presó per dos d'ells i de quatre per al tercer. Durant la vista, celebrada ahir, les defenses van al·legar que no va quedar acreditat la pertinença a cap banda organitzada o a una associació il·lícita, tal i com dicta la sentència ferma. En aquest sentit van demanar l'absolució.

El letons van ser considerats culpables pel Tribunal de Corts per delictes majors de posada en circulació de moneda inautèntica i per ser membres d'una associació il·lícita. Les penes imposades són de cinc anys de presó ferma per dos d'ells, i quatre per al tercer, a més de multes de 20.000 euros i de 10.000 euros. Segons considera la sentència, entre el 30 i el 31 de maig de l'any passat van realitzar 82 operacions a establiments del país amb targetes de crèdit falsificades.

contacte per trobar hotel / L'advocat de l'home que ha de complir la pena menor va demanar al Superior l'absolució del seu defensat, o en cas de seguir sent considerat culpable una rebaixa de la pena fins als dos anys ferms per posada en circulació de moneda inautèntica i de dos mesos ferms per associació il·lícita. El lletrat va assegurar que el letó no formava part del grup i que només els va proporcionar els contactes per trobar allotjament a Andorra.

L'home era l'únic que tenia telèfon mòbil dins del país i va ser en aquest aparell on es van trobar els codis secrets que posteriorment introduïen a les targetes. Respecte a aquesta prova inculpatòria vàlida i definitiva segons la fiscalia i el Tribunal de Corts, la defensa va al·legar que l'aparell «era d'ús comú» i que ell no era el destinatari ni gestionava els missatges on s'enviaven els codis secrets. També va negar que el dia de la detenció estigués fent tasques de vigilància per l'avinguda Meritxell, sinó que va sortir a donar una volta «perquè li feia mal el cap».

Els altres dos homes també van demanar rebaixes de les penes. Un d'ells va assegurar ahir que ell mai va fer ús d'aquest telèfon mòbil i l'altre va exposar que al seu país té dona, filla i una mare en un estat complicat de salut.

El Ministeri Fiscal, per la seva part, va mostrar-se contrari a la postura dels advocats dels letons i va recordar que els joves tenen antecedents a d'altres països europeus (com Itàlia o Espanya). La Fiscalia va manifestar que no estaven tots tres al país «per casualitat». Segons va apuntar, cadascú tenia el seu rol definit i integrat en una estructura prèvia i planejada. Les targetes clonades les adquirien per 1.000€.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT