PUBLICITAT

Recurs d'una dona contra la sentència que la condemna «per ser traficant»

  • El magistrat demana l'absolució del delicte major de proporcionar droga a tercers
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La piscina d'Encamp. Foto: TONY LARA

El lletrat d'una dona que ha estat condemnada a deu mesos de presó condicional i a una multa de 400 euros per proporcionar cocaïna, per consumir-ne en locals públics i per consum de haixix en grup va presentar ahir recurs al Tribunal Superior. L'advocat va al·legar que la jove, que era parella de l'home que ha de complir una condemna de dos anys de presó ferma per subministrar droga al bar de la piscina comunal d'Encamp durant l'any 2006, només adquiria cocaïna i li proporcionava al seu company sentimental per al seu propi consum.

L'advocat va afirmar amb rotunditat que la seva defensada «no és una traficant» i que el Tribunal de Corts va errar en la seva sentència inculpatòria. La sentència ferma més important imposada per Corts el passat vuit de març és per un delicte major per proporcionar il·lícitament droga tòxica pel consum posterior. Segons va assegurar l'advocat, «s'ha fet una mala interpretació de la llei».

Aquesta pena, malgrat que no implica presó ferma, suposa un perjudici important per la jove, ja que aquests antecedents li impediran la seva voluntat de presentar-se a funcionària, va explicar el lletrat. Per tot, va demanar l'absolució del delicte major que se li imputa. La fiscalia, per la seva part, va tornar a confirmar la sentència.

El cas, a més de condemnar a la dona, va implicar a dues persones més. Per una banda el company d'ella, acusat de participar en una operació de tràfic de cocaïna. Per altra una tercera persona que també haurà d'afrontar una pena de dos anys ferms.

Durant la vista, els lletrats dels tres implicats van demanar la nul·litat d'unes filmacions inculpatòries que es van realitzar al lavabo del local encampadà. La defensa va argumentar que no estaven autoritzades per ordre judicial i que vulneren drets fonamentals. Una demanda que el Tribunal de Corts va desestimar. Aquestes filmacions són les que van comportar posteriorment a la interceptació de les línies telefòniques dels tres acusats i amb les quals es va instruir la causa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT