PUBLICITAT

L'Sprint Club acusa la Federació «d'amiguismes» per anar als Jocs

  • Riart replica: «Ho fan el dia abans de marxar per desestabilitzar els corredors»
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les eleccions que van originar el canvi de junta de la Federació Andorrana de Ciclisme, a l'octubre del 2009. Foto: TONY LARA

Dos dies abans de marxar als Jocs dels Petits Estats d'Europa 2011 el món del ciclisme andorrà s'ha posat en la primera línia per un comunicat emès per l'Sprint Club als mitjans de comunicació denunciant que la Federació (FAC) s'ha basat en «amiguismes» alhora d'aplicar els criteris de selecció dels corredors. «Volem palesar el nostre malestar en la manera i en les formes que s'han seguit per escollir els ciclistes que representaran el nostre país a Liechtenstein», resava d'inici l'escrit.

Cada una de les acusacions de l'Sprint Club, però, van tenir paraules de rèplica per part del seleccionador, Gerard Riart, que ha estat el principal jutge alhora d'escollir l'equip. Per començar el club que encapçala Joan Elsen recorda que fins fa poc hi havien 4 ciclistes de ruta i dos de BTT que tenien assegurada una plaça. «Segons el seleccionador el COA va demanar a totes les federacions eliminar un atleta (cosa extranya quan sempre ha sigut el contrar: eliminar un acompanyant) i ell va sacrificar una plaça de BTT. Al nostre entendre s'ha fet per criteris no esportius i si més d'amiguisme».

Va caure de la llista Adrià Urcelay quan l'Sprint creu que havia de ser David Albós: «Sobta veure que el que correrà contrarrellotge, a més de ser membre de la junta, només ha fet una cursa en tot l'any i va acabar-la a quinze minuts del primer. S'ha sacrificat la participació d'una jove promesa de 16 anys que està demostrant tenir ganes de créixer per un aprofitat que viu de records», raonava el comunicat.

La resposta de Riart va ser clara i concisa: «Portem tres acompanyants, sí, i un d'ells es costeja tot de la seva butxaca. Vam treure un esportista de BTT perquè en ruta hi han opcions de medalla per equips. A més Albós va ser campió de Catalunya l'any passat i ha guanyat el Nacional de contrarrellotge l'any passat i aquest. També pot optar al metall en aquesta cursa». El seleccionador, a més, va afegir: «Tot això ja es va parlar i es va aprovar en la darrera Junta de la Federació [a mitjan d'abril] i ningú no es va oposar. Ara, un dia abans de marxar, només ho poden haver fet per desestabilitzar els corredors...».

I sense anar més lluny el propi Albós va arribar a dir que no volia anar a Liechtenstein: «El vam convèncer perquè no ho fes però és que sempre són problemes per darrera i això desmotiva a qualsevol», va argumentar Riart al respecte.

Per últim l'escrit diu: «Les grans frases del president de la FAC dient que apostarien per la base queden per tant en no res, en paper mullat. Tres dies abans de marxar fan un nou canvi en l'equip de ruta i salta de la convocatòria Samuel Ponce de 19 anys i entra un altre de 40. L'excusa, una lesió però sembla que és per resultats. ¿Que vol la FAC? ¿Joves promeses? doncs amb els fets es demostra que no, que actuen altres factors ocults com l'amiguisme». I remata acusant al seleccionador de cobrar per la seva funció, «cosa per la qual incumpleix els estatuts i la llei de l'Esport.

Riart es va defensar al respecte recordant: «En la junta també vam parlar que anirien als Jocs els millors i per tant hem canviat Ponce per David Fernández, sense que ningú digués res fins que s'ha escrit aquesta carta. I de la base tenim dos cadets [Seco i Revert] en el Català de ruta, al junt Urcelay anirà a l'Espanyol júnior de BTT i els de trial fan la Copa d'Espanya. Per anar a uns Jocs, però, no és el moment de pensar en la base sinó en fer-ho el millor possible».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT