PUBLICITAT

Un malson dental

  • Els testimonis parlen de «dolors inexplicables» o «mutilacions dentals»
C. G.
ANDORRA LA VELLA

El relat dels fets exposats per alguns dels testimonis porten a interpretar que l'acusat en certs aspectes s'iniciava a la professió amb les seves boques. De la universitat directament a la consulta. De fet, el propi odontòleg va oferir-se ahir a aportar estudis a la vista de «grans autors dentistes» que mostren estadístiques d'odontòlegs poc experimentats en casos de pròtesis mal col·locades.

Però les estadístiques no esborren el dolor que han patit aquestes persones, o almenys això és el que ahir van voler expressar. «És inexplicable el dolor que he patit», va explicar una de les víctimes, després que li col·loqués unes fundes en una zona malmesa, adolorida degut a que estava directament enganxada a la geniva, segons clou l'estudi de la pèrit judicial. Però aquests dolors no eren els primers, va explicar ahir l'afectada. Un any abans, va tenir sensacions similars després d'una extracció del queixal del seny. I no només pel queixal. «Em va dir que em treia el queixal i quan em vaig despertar de l'anestèsia m'havia tret tres fundes frontals». L'odontòleg va al·legar que era per temes estètics i que les havia llençat a les escombraries. «Doncs agafa-les de la brossa i torna-me-les», va respondre ella. Ara les té la pacient.

Aquestes intervencions li van comportar, segons va assegurar l'afectada, cefalees, una anèmia per la pèrdua de pes al no poder menjar correctament, problemes de tiroides i una lesió a la vàlvula mitral.

Junt amb elles, d'altres testimonis que van carregar contra l'odontòleg. Una d'elles va assegurar que li havien «mutilat» la dent. Un altra afectada assegura que l'anestèsia li va provocar un llavi adormit durant més temps de l'habitual, fins i tot dies. Finalment, un altre dels casos assegura que va entrar a la consulta amb una boca faltada de 13 dents i que va sortir-ne amb 28 dents reposades, entre pròtesis mòbils i fixes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT