PUBLICITAT

Els residents lusos tenen fins avui per votar per correu

  • Els portuguesos que viuen fora de Portugal escullen quatre diputats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La urna instal·lada per les eleccions presidencials Foto: ANA / J. A. G.

Els residents portuguesos a Andorra que disposen de targeta d'elector tenen temps fins avui per emetre el seu vot per correu per a les properes eleccions legislatives anticipades a l'Assemblea de la República de Portugal, que tindran lloc el 5 de juny. En aquests comicis en concret, els electors portuguesos només tenen l'opció del vot per correu i no el presencial, segons va explicar a l'ANA l'ambaixador portuguès al Principat, Mário Damas Nunes.

Com en totes les eleccions generals, els residents a l'estranger que es troben inscrits a l'ambaixada tenen la possibilitat de votar en els comicis, va explicar Damas Nunes. En el cas de les eleccions del 5 de juny poden emetre únicament el vot per correu des de dimarts i fins avui. Tots els electors residents a l'exterior haurien d'haver rebut la butlleta per a les votacions, l'han d'omplir i enviar-la a Portugal.

DESAFECCIÓ / «A Andorra tenim a 1.100 persones que estan habilitades per votar, és un número molt baix pel percentatge de població portuguesa que tenim a Andorra, però la realitat és aquesta i jo no la puc canviar», va lamentar l'ambaixador. De fet, segons el diplomàtic, «hem treballat molt, hem intentat que la gent s'interessi, però jo crec que la qüestió del vot per correu potser desmobilitza una mica». Com passa a la resta de països on hi ha una àmplia presència de portuguesos, a Andorra es posa en evidència en cada procés electoral la desafecció dels ciutadans. «És un fet generalitzat i això que tenim quatre milions de portuguesos i lusodescendents a tot el món i hauríem de tenir moltes inscripcions», va assenyalar Damas Nunes. L'ambaixador recalca que, a més a més, en aquestes properes eleccions els residents portuguesos a l'estranger han d'escollir quatre diputats a l'Assemblea de la República que són representants seus a l'exterior, dos per Europa i dos per a la resta del món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT