PUBLICITAT

Sant Miquel de Fontaneda, a la guia d'itineraris de Sant Julià

  • Les vuit excursions, en quatre idiomes, van rebre l'any passat 4.000 visites
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

La parròquia laurediana també prepara la temporada d'estiu i ho fa amb una guia d'Itineraris Guiats de Sant Julià de Lòria, que aquest any inclou, com a novetat, la possibilitat de visitar Sant Miquel de Fontaneda que estarà oberta al públic durant els mesos de juliol i agost.

Els vuit itineraris guiats que ofereixen conjuntament el Comú de Sant Julià de Lòria i l'empresa Experiència en Muntanya, són els mateixos que s'han proposat durant els darrers tres anys i que al 2010 van rebre més de 4.000 visites.

El conseller de Turisme de Sant Julià de Lòria, Enric Naudi, i el representant de l'empresa Experiència en Muntanya, Gerard Olm, van presentar ahir la guia d'Itineraris Guiats que ofereix vuit visites diferents explicades en quatre idiomes. Dels recorreguts oferts n'hi ha quatre que són d'ecoturisme i que són els que es poden fer només des del mes de maig i fins a l'octubre.

Els itineraris d'estiu són el Camí del Llenyataire, que va de Sant Cristòfol a la Molina, el Camí del mestre d'obres, que passa per la Balma de la Margineda, el Camí del blat, que va d'Aixirivall a Llumeneres, i el Camí del Pastor que fa el camí del Manyat. Segons va explicar el representant de l'empresa que organitza els itineraris, Gerard Olm, aquests són aptes per a famílies i tenen una durada de prop de quatre hores, amb un desnivell al voltant dels 300 metres.

La novetat d'aquest any és que estarà oberta l'església de Sant Miquel de Fontaneda. En aquest sentit, Naudi va ressaltar que aquest tipus de visites s'han de potenciar. Va posar com a exemple el Santuari de Canòlich, indicant que quan no es disposava de guia es van fer només 75 visites en un any però que quan es va posar un guia es va arribar fins als 2.000 visitants.

FLORA I FAUNA / Gerard Olm va explicar que les visites que es fan són sobretot de turistes, però que a vegades també hi ha famílies del Principat que volen fer les rutes guiades. Va detallar que el que s'explica durant els itineraris són sobretot els detalls de la flora i la fauna que es troba als llocs per on es camina.

Una altra novetat que s'ha aplicat aquest any són els suports de cartró per a les guies dels itineraris, ja que fins ara eren de metall i no encaixaven amb l'estètica dels recorreguts ecoturístics, segons va opinar el conseller de Turisme del Comú lauredià.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT