PUBLICITAT

16 hores d'autobús

  • L'expedició marxa a Liechtenstein dissabte per carretera, excepte l'equip d'esquaix que es costeja l'avió
logo capitularjjoo

  R. M. S.
  ESCALDES-ENGORDANY

  JOCS OLIMPICS DELS PETITS ESTATS 2011

Periodic
Les seus dels diferents esports a Liechtenstein. A la galeria, la ruta que seguirà l'expedició andorrana que sortirà dissabte en autobús Foto: EL PERIÒDIC

La primera prova de foc que tindran els esportistes andorrans abans de començar els Jocs dels Petits Estats de Liechtenstein 2011 serà un maratonià viatge d'autobús de 16 hores de duració cap al petit país centreeuropeu, situat entre Suïssa i Àustria. El gruix de l'expedició nacional farà el desplaçament en autobús, tres grups ho faran en furgoneta (ciclistes, judoques i tennistes), mentre que els jugadors d'esquaix, que debuten en competició dilluns abans de la cerimònia d'inauguració, ho faran en avió costejant-se ells aquesta despesa.

El Comitè Olímpic Andorrà ha establert un únic viatge d'autobús amb una quarantena de persones que ocuparan el vehicle. La sortida serà des d'Andorra la Vella a la mitjanit del dissabte pel diumenge, per arribar a Liechtenstein al voltant de les 16.00 hores del diumenge, just el dia d'abans de la inauguració oficial. En total seran 1.197 quilòmetres entre la capital andorrana i la del petit país que acull els 14ens Jocs dels Petits Estats d'Europa.

EL CONJUNT D'ESQUAIX VIATJA EN AVIÓ / La proximitat de la competició ha fet que l'expedició d'esquaix hagi hagut de costejar-se el viatge en avió. Andorra entra en competició dilluns a les 11.00 contra l'amfitriós, amb la qual cosa l'arribada a la tarda del dilluns després de 16 hores de viatge es presentava un entrebanc. La decisió l'ha pres el mateix equip tècnic d'esquaix, que vol obtenir el màxim rendiment dels seus jugadors.

CICLISME, JUDO I TENNIS, EN FURGONETA / A més dels jugadors d'esquaix, tampoc no ho faran en l'autobús oficial els ciclistes, els judoques i els tennistes. Els corredors i tècnics de ciclisme utilitzaran una furgoneta amb capacitat per portar les seves bicicletes, que en són 12 en total per a sis ciclistes i tres tècnics, entre les de ruta, les de contrarrellotge i les de mountain bike. Aquesta expedició sortirà dissabte al migdia per fer nit de camí i arribar a Liechtenstein amb temps per poder fer una sessió d'entrenament sobre el terreny, ja que la primera cursa serà dimarts, quan estan previstes les proves de ruta.

Per altra part, el judo –sis judoques i l'entrenador Toni Besolí– i tot el seu material també ho farà amb furgoneta, i sortirà durant la matinada del dissabte al diumenge per poder arribar a Liechtenstein al voltant de les 16.00 amb la resta d'atletes que arribaran en autobús.

Per últim, el conjunt que forma el grup de tennis també utilitzarà una furgoneta, en aquest cas una del COA, per traslladar Jean Baptista Poux, Damià Gelabert, Anna Aguareles i Jordi Vila. Així mateix, Berta Juncosa es desplaçarà en avió dimecres vinent per motius d'exàmens de final de curs. De la mateixa manera que Juncosa, la nedadora Sílvia Ribes es traslladarà als Jocs dilluns en avió, també per exàmens.

EL VÒLEI PLATJA VA EN AVIÓ, TORNA EN BUS / Una altra excepció a l'autobús oficial és la dels jugadors masculins de vòlei platja, Christian Salvador i Xavi Folguera, que durant el cap de setmana són en competició a l'Alcúdia (Mallorca) i que hauran de viatjar en avió, tot i que la tornada a Andorra quan acabin els Jocs la faran juntament amb la resta d'atletes per carretera. Aquest avió els traslladarà a Zurich (Suïssa), des d'on el comitè organitzador els arreplegarà per dur-los a Liechtenstein. Salvador i Folguera tenien ja la cita de l'Alcúdia programada dins de la seva temporada d'estiu, serà al Beach Volley Around the World (BVAW2011).

LES SEUS DELS ESPORTS / Gran part dels esports es disputen a la capital Vaduz (natació, tennis, tir –també a Balzers, al sud del país– i esquaix, a més del tennis taula on Andorra no hi té representació). La resta d'especialitats està al nord del país. Es tracta del ciclisme, a Ruggell i Gamprin les proves de carretera en ruta i contrarellotge, i Schellenberg, on es disputarà la prova de bicicleta tot terreny. El judo serà a Eschen, i l'atletisme a Schaan, on també jugarà el vòlei. El vòlei platja es disputarà a Mauren, també al nord.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT